Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Personen

Puck Kerkhoven

Puck Kerkhoven (1957) schrijft als culinair journalist met een warm hart over eten en drinken in maand- en vakbladen. Ze is freelance medewerker van Entree Magazine (vroeger Proost!).

Puck, autodidact, publiceerde diverse kookboeken, waaronder Het Grote Kliekjesboek (2008, Winnaar Gouden Garde Publieksprijs), Het Nieuwe Kliekjesboek (2014, uitgeroepen tot Groenste Kookboek) en Bier & Food; over succesvol combineren van bier met gerechten.

Verder: Eten uit de Krant, een bundeling van culinaire krantencolumns en recepten, De Kliekjes Studenten Pocket en twee No Waste Scheurkalenders. Ook werkt ze mee aan kookboeken van chefs, met name om de vertaalslag naar de thuiskok te maken. Ze beschikt over een omvangrijke database met eigen recepten, organiseert en presenteert bier en foodproeverijen. Ze adviseert een divers publiek over No Waste! ‘Alles om Voedselverspilling Thuis op een lekkere manier terug te dringen.’ En schrijft maandelijks voor MUG, Magazine voor Uitkerings Gerechtigden, over lekker koken met een klein budget.

Als jurylid beoordeelt ze Duurzame Innovaties (HIA, Karel de Vos Award), Foodspecialiteiten innovaties en -winkels, Craft bieren (Dutch Beer Challenge, Beste Huisbier competitie, Bierpersoon van het Jaar verkiezing) en de kookkunsten van chefs en hun leerlingkoks. Ze is Heraut van het Biergenootschap der Lage Landen, lid van Slow Food en Food Pioneers.

Puck, geboren in Amsterdam, is eigenaar van Redfox Media. Ze woont en werkt in Hilversum.

Auteur van

2015 Boek - Bier & Food
2022 Biernieuws - Pink Boots: 'De bierwereld mag best wat diverser'
2022 Blog - Dubbel en dwars


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

004256-20220930231726-puck-kerkhoven.jpg

© Made By Dee / Puck Kerkhoven

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur