Personen
Henri Reuchlin
BIERburo is een initiatief van Henri Reuchlin, een bierliefhebber in hart en lever die zijn sporen in de brouwerijwereld ruimschoots verdiend heeft. Henri is coördinator van de Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) en voorzitter van de European Beer Consumers' Union (EBCU). Daarnaast is hij voorzitter van het platform Week van het Nederlandse Bier en mede oprichter van de Dutch Beer Challenge. Hij is oud-secretaris van de Stichting Heineken Collection en voormalig voorzitter van nationaal biermuseum De Boom in Alkmaar. Samen met Peter Klosse (Academie voor Gastronomie) zet hij in 2011 het programma Bier & Gastronomie voor sommeliers op.
Naast zijn eigen bierblog is Henri columnist en redacteur van het enige Nederlandse bierglossy Bier!. Hij is auteur van 'Van brood tot Brood' over zestig eeuwen bier in kunst en werkte mee aan de jubileumboeken ‘Amstel, het verhaal van Ons Bier 1870 – heden’ en ‘Vakmanschap is Meesterschap – 4 eeuwen Grolsch’.
Henri studeerde af als biotechnologisch ingenieur aan de TU Delft en behaalde een master in corporate communication aan de Erasmus Universiteit. Hij is Internationaal Biersommelier en de eerste Certified Cicerone® van Nederland.
Henri is mede-auteur van de categorie Blog.
Eigenaar
BierTalent
BIERburo
Onderscheidingen
2017 - Zilveren Knuppel
Auteur van
2005 Boek - Vakmanschap is Meesterschap - 4 eeuwen Grolsch
2006 Boek - Zin in bier
2006 Biernieuws - Amsterdams stout komt tot leven
2009 Biernieuws - De Smaak van Echt
2010 Boek - Van brood tot Brood
2015 Blog - Volvo Ocean Race
2017 Boek - Ik weet wat van bier
2017 Blog - Bock in beweging
2018 Blog - Zonder
2018 Boek - Rivier van bier
2018 Blog - Mengen
2018 Blog - Een hete zomer
2018 Blog - Beestenboel
2019 Blog - Groeiend erfgoed
2019 Blog - 1719
2019 Blog - Overdenksels bij een tachtigste verjaardag
2019 Blog - Een genuanceerd verhaal?
2020 Blog - De gele knoop
2020 Blog - Digitale erfstukken
2020 Blog - Gouden momenten
2020 Blog - Zilveren jubileum voor gouden koning
2021 Blog - Generaties
2021 Blog - Saaier maar stabieler
2021 Blog - Flessenpost
2022 Blog - Shillelagh
2022 Blog - (Klater)goud
2022 Blog - Brand meester
2023 Blog - Twintig jaar CRAFT
2023 Blog - De man voor AH
2024 Blog - Droom
2024 Blog - Hobbybrouwers
In het nieuws
-
Deze 11 bierondernemers vernieuwen de markt
MT/Sprout, 20 november 2017, Redactie MT/Sprout -
Bier & Spijs: ontdekken en genieten op hoog niveau
02 maart 2022, Gerard Molenaar -
De acht sterkste troeven van bier volgens smaakprofessoren
Entree Magazine, 14 oktober 2022, Gerard Molenaar
Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop: