Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Personen

Henri Reuchlin

BIERburo is een initiatief van Henri Reuchlin, een bierliefhebber in hart en lever die zijn sporen in de brouwerijwereld ruimschoots verdiend heeft. Henri is coördinator van de Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) en voorzitter van de European Beer Consumers Union (EBCU). Daarnaast is hij voorzitter van het platform Week van het Nederlandse Bier en mede oprichter van de Dutch Beer Challenge. Hij is oud-secretaris van de Stichting Heineken Collection en voormalig voorzitter van nationaal biermuseum De Boom in Alkmaar. Samen met Peter Klosse (Academie voor Gastronomie) zet hij in 2011 het programma Bier & Gastronomie voor sommeliers op.

Naast zijn eigen bierblog is Henri columnist en redacteur van het enige Nederlandse bierglossy Bier!. Hij is auteur van 'Van brood tot Brood' over zestig eeuwen bier in kunst en werkte mee aan de jubileumboeken ‘Amstel, het verhaal van Ons Bier 1870 – heden’ en ‘Vakmanschap is Meesterschap – 4 eeuwen Grolsch’.

Henri studeerde af als biotechnologisch ingenieur aan de TU Delft en behaalde een master in corporate communication aan de Erasmus Universiteit. Hij is Internationaal Biersommelier en de eerste Certified Cicerone® van Nederland.

Henri is mede-auteur van de categorie Blog.

Eigenaar

Auteur van

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur