Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Personen

Wessel Eitjes

Wessel is horecaman en gastheer in hart en nieren. Tijdens een zomervakantie op een steenworp afstand van de abdij van Orval is zijn liefde voor bier aangewakkerd. Eenmaal terug thuis is deze liefde verder gegroeid toen hij kwam te werken in het (toenmalige) biercafé van Doetinchem, Grand Café Hendrixen, met ruim 90 bieren in het assortiment. Hij besloot zicht verder te verdiepen in het vak met de opleiding van StiBON en sinds 2023 mag hij zichzelf Internationaal Biersommelier noemen.

Na het behalen van deze titel is hij begonnen met het verzorgen van bierproeverijen en trainingen voor horecapersoneel in de Achterhoek. Met de trainingen streeft hij ernaar het niveau van bierkennis onder horecapersoneel te verhogen. Bij de proeverijen staat beleving op één, bier beleef je immers met al je zintuigen. Tijdens een proeverij kun je dan ook alle bierstijlen tegenkomen die je maar kunt bedenken, zo lang het bier een mooi verhaal heeft maakt hij hem voor je open. Ook een combinatie met een mooi hapje verzorgt hij daar met veel plezier en passie bij!

Inmiddels is zijn bedrijf gegroeid naar dé speciaalzaak voor bier in de Achterhoek en heeft hij een winkel gevuld met ruim 650 bieren. Genoeg bijzonders dus om tijdens een proeverij erbij te pakken. Zoek jij naar een mooie avond vol verrassende bieren met bijzondere verhalen in het Oosten van het land? Hij gaat graag voor je aan de slag!

Eigenaar

Het Bierkwartier

Activiteiten

: DeBiermeneer (internationaal biersommelier)
2023: StiBON (internationaal biersommelier)

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

007283-20250222122137-profielfoto-wessel-2-1.jpg

© 2025 Wessel Eitjes

-- Adverteerders --

© 2017-2025 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur