Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierbrouwerij De Boei

Brouwerij

Opgericht: 2002

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Ratebeer Untappd Website

Naam samenwerkingsverband KvK: Ambachtscentrum Texel (37108630)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Holland

Telefoon: 0222-314180
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Rommelpot 11
1797 RN Den Hoorn (NH.) (gemeente Texel)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Openingstijden: Gedurende het seizoen (april-november) dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag is Landgoed De Bonte Belevenis geopend van 10.00 uur - 17.00 uur. De brouwerij is echter niet altijd geopend, en er zijn slechts een paar rondleidingen per dag. Voor extra openingstijden en activiteiten kijk op de website
Rondleidingen: Ja

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

In het Ambachtscentrum Texel, tegenwoordig Landgoed de Bonte Belevenis, is Bierbrouwerij De Boei gevestigd. Aanvankelijk kreeg de brouwerij de naam Bierbrouwerij de Branding en ook de naam Brouwerij het Kompas werd overwogen. De definitieve naam werd echter Bierbrouwerij De Boei.

Bij de oprichting werd de brouwerij gerund door Nico Derks en Joscha Schoots. Nico Derks haakte later af. De brouwerij nam de oude installatie van Jantje's Bieren over. Gedurende het eerste half jaar van haar bestaan verleenden Jan Martens en Frans Schamp enige hand- en spandiensten.

De brouwerij richt zich in eerste instantie op de afzet van bier op het eiland Texel. Per jaar werd er zo'n 75 tot 100 hl gebrouwen.

I.v.m. de grote vraag naar het bier moest er in in 2014 vaak 'nee' worden verkocht. Per 1 oktober 2014 is het team versterkt met John die Joscha assisteert met alle voorkomende werkzaamheden in de brouwerij en distilleerderij. In 2015 waren alle bieren weer verkrijgbaar.

Op Landgoed de Bonte Belevenis kan men de ambachten bierbrouwerij, bakkerij, distilleerderij, kaarsen- en zeepmakerij en papierschepperij bewonderen.

Eigenaren

(2002-heden)
(2002-heden)

Brouwers

(2002-heden)
(2002-heden)
(2002-2002)

Bieren (7)

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur