Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierbrouwerij De Boei

Brouwerij

Opgericht: 2002

Telefoon: 0222-314180
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Untappd Website

Statutaire naam KvK: Ambachtscentrum Texel (37108630)

Vestigingsadres

Rommelpot 11
1797 RN Den Hoorn (gemeente Texel)

Proeflokaal : Nee
Openingstijden: Gedurende het seizoen (april-november) dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag is Landgoed De Bonte Belevenis geopend van 10.00 uur - 17.00 uur. De brouwerij is echter niet altijd geopend, en er zijn slechts een paar rondleidingen per dag. Voor extra openingstijden en activiteiten kijk op de website
Rondleidingen: Ja

Provincie: Noord-Holland

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

In het Ambachtscentrum Texel, tegenwoordig Landgoed de Bonte Belevenis, is Bierbrouwerij De Boei gevestigd. Per jaar werd er zo'n 75 tot 100 hl gebrouwen. Bij de oprichting werd de brouwerij gerund door Nico Derks en Joscha Schoots. Nico Derks haakte later af. De brouwerij nam de oude installatie van Jantje's Bieren over. I.v.m. de grote vraag naar het bier moest er in in 2014 vaak 'nee' worden verkocht. Per 1 oktober 2014 is het team versterkt met John die Joscha assisteert met alle voorkomende werkzaamheden in de brouwerij en distilleerderij. In 2015 waren alle bieren weer verkrijgbaar.

Op Landgoed de Bonte Belevenis kan men de ambachten bierbrouwerij, bakkerij, distilleerderij,kaarsen- en zeepmakerij en papierschepperij bewonderen.

Eigenaren

Brouwers

Brouwers (historie)

Bieren (9)

-- Adverteerders --

© 2017-2019 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur