Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij De Stichtse Heeren

Brouwerijhuurder

Opgericht: 1999
Gestopt: 2002

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Ratebeer

Provincie: Utrecht

Postadres

Utrecht

Geschiedenis

Brouwerij De Stichtse Heeren werd gesticht door de hobbybrouwers Harry Kremer en Geert de Jong, beiden woonachtig in Utrecht ('t Sticht). De heren brouwden beiden in het verleden wel eens een potje bier, doch andere zaken deden de brouwspullen op de zolder belanden. Eind 1997 besloten zij de draad weer op te pakken, daar zij er stellig van overtuigd waren dat één en ander prima kon worden gecombineerd. Er werden enkele investeringen gedaan die de capaciteit op een acceptabel niveau brachten. In februari 1998 zag het eerste brouwsel van eigen receptuur het levenslicht. In die beginperiode werd er iedere maand een zondag gereserveerd als brouwdag. Het eerste bier van de brouwerij was de Stichtse Heeren Tripel, gevolgd door de Stichtse Heeren Bock. Het bokbier werd voor het eerst gepresenteerd op het Bockbierfestival Utrecht 1998, alwaar er twee brouwsels van 40 liter ter degustatie beschikbaar waren. Als derde bier werd Stichtse Heeren Blond geïntroduceerd.

Begin 1999 werd een V.O.F. gesticht. Om de ontwikkelde bieren in een grotere hoeveelheid in de markt te zetten werd De Proefbrouwerij benaderd. Het eerste resultaat van deze samenwerking was de Stichtse Heeren Bock van 1999 die in een hoeveelheid van 1200 liter werd geleverd. In januari 2000 volgde de Stichtse Heeren Tripel en in augustus 2000 de Stichtse Heeren Blond.

Naar aanleiding van onderlinge conflicten hield Geert de Jong het voor gezien en bleef Harry Kremer over. Eind 2002 gooide tenslotte ook Harry Kremer de handdoek in de ring.

Eigenaren

(1999-2002)

Brouwers

(1999-2002)

Niet meer gebrouwen bieren (3)

Stichtse Heeren Blond Stichtse Heeren Bock Stichtse Heeren Tripel

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur