Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij D'n Hopper

Brouwerij

Opgericht: 1996

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Brouwerij D'n Hopper (18072075)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

Telefoon: 043-4503967
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Hoofdstraat 119
5171 DL Kaatsheuvel (gemeente Loon op Zand)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee

Geschiedenis

Brouwmeester Reinilde Korthout is beroepsmatig al actief bij de Gulpener Bierbrouwerij als zij in 1999 besluit haar huiselijke brouwactiviteiten uit te breiden. Het brouwen doet zij in haar vrije tijd in samenwerking met haar broer Jos (1962), wonende in Kaatsheuvel, de geboorteplaats van Jos en Reinilde. De microbrouwerij is ingericht in haar woning in Gulpen. Per keer kan er 100 liter bier worden gebrouwen. Op jaarbasis bedroeg de produktie in 2003 6hl.

Sinds 1996 brouwen Jos en Reinilde samen. De naam van de brouwerij is bedacht door de moeder van Jos en Reinilde. Op het eerste etiket stond namelijk een konijntje en zo'n konijn hopt wat af. Daarnaast is er vanzelfsprekend nog het onmisbare bier-ingrediënt hop. De bieren van de brouwerij worden eerst getest en krijgen pas daarna een naam. De initiatiefnemers doen er alles aan de brouwerij een professionele uitstraling te geven. Zo zijn er kratten, wikkels en (handgestelde) kroonkurken met het logo van de brouwerij. Het logo van de brouwerij is ontworpen door Alex Merkx, een bevriende ontwerper. Beiden zijn vooralsnog niet van plan de brouwerij groter te laten groeien.

Sinds september 2003 wordt er op beperkte schaal op commerciële basis bier gebrouwen. Het eerste commerciële brouwsel werd gebrouwen bij De 3 Horne in Kaatsheuvel.

In 2012 werd de brouwcapaciteit vergroot van 120 liter naar 200 liter.

Eigenaren

(1996-heden)
(1996-heden)

Brouwers

(1996-heden)
(1996-heden)

Bieren (19)

Regulier assortiment

N'n Bepruuvde Hopper N'n Albin' Hopper N'n Blije Hopper N'n Blonde Hopper N'n Bokkige Hopper N'n Bos Hopper N'n Feest Hopper N'n Ge-eikte Hopper N'n Gehopte Hopper N'n Gentse Hopper N'n Gezegende Hopper N'n Gulpense Hopper N'n Hemelse Hopper N'n Honing Hopper N'n Platte Hopper N'n Pure Hopper N'n Teasy Hopper N'n Zotte Hopper Nog Eén

Niet meer gebrouwen bieren (3)

Overig

N'n Jarige Hopper N'n Klassieke Hopper N'n Watergeus

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur