Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierbrouwerij Hoeksche Waard

Brouwerijhuurder

Opgericht: 1999
Gestopt: 2016

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Ratebeer Untappd

Provincie: Zuid-Holland

Postadres

Oud-Beijerland (gemeente Hoeksche Waard)

Geschiedenis

De brouwerij is een initiatief van Jan Wolfs, Johan Beekman, Piet Dronk en Rob van der Jagt. De initiatiefnemers kunnen bogen op een enorme ervaring in het zelfbrouwen van bier. In de herfst van 1998 besloten de vier vrienden en amateurbierbrouwers hun brouwkennis te gelde te maken. Zij brouwden toen al minstens 10 jaar. De brouwerij werd gevestigd in een modern ingericht 'kantoorpand'.

Brouwmeester Jan Wolfs is een bekende in de bierwereld. Hij is de voormalig brouwmeester van De Hoeksche Brouwerij (gesloten in 1993) en de Schiedamsche Bier Brouwerij (gesloten in 1998). Via een amateur bier- en wijn club in Puttershoek kwam hij in aanraking met het zelf brouwen van bier. Aanvankelijk legde hij zich toe op het maken van wijn. Rob van der Jagt is de financiële man en houdt zich bezig met de administratie. Kees Ammerlaan is algemeen directeur en eigenaar van het pand. De initiatiefnemers hopen door 'vriendschapsbijdrages' ad. fl.200,00 financiële middelen te vergaren om op deze wijze hun brouwactiviteiten uit te kunnen breiden. Hiervoor krijgen zij in natura ruim 20 liter bier terug. In eerste instantie werd gebruik gemaakt van de brouwfaciliteiten van De Proefbrouwerij (België).

Per 1 januari 2001 trokken Johan Beekman en Piet Dronk zich terug als partner in de onderneming. Met ingang van die datum trad Kees Ammerlaan toe tot de brouwerij. Per 1 januari 2008 hebben Rob van der Jagt en Jan Wolfs om persoonlijke redenen hun werkzaamheden bij Bierbrouwerij Hoeksche Waard beeindigd. Alle Hoeksche bieren zijn verkrijgbaar bij drankenspeciaalzaken, Gall & Galls, Plusmarkten en C1000 zaken in de Hoeksche Waard en omgeving. Bovendien zijn de Hoeksche bieren verkrijgbaar bij Koffiepunt en is huisbier bij De Herberg op het natuureiland "De Tien Gemeten".

Eind 2009 verhuisde de brouwerij naar een nieuw bedrijfspand, namelijk van de Benjamin Franklinstraat 5, 3261 LW in Oud-Beijerland naar de Aston Martinlaan 90, 3261 NB eveneens in Oud-Beijerland. Kees Ammerlaan hield hier kantoor, maar ontwikkelde zijn bieren elders in de Hoeksche Waard. De etiketten van de brouwerij worden sinds 2004 intern ontworpen, evenals de geschenkverpakkingen. Begin 2010 werden zowel de etiketten als de geschenkverpakkingen vernieuwd. Voor producties boven de 200 liter wordt gebruik gemaakt van de brouwcapaciteit van andere brouwerijen. Het bier werd slechts voor een klein deel in fusten afgevuld.

Eigenaren

(1999-2016)

Brouwers

(1999-2016)

Niet meer gebrouwen bieren (12)

Overig

Hoeksch 1300 Hoeksch Amber Hoeksch Blond Hoeksch Bokbier Hoeksch Dubbel Hoeksch Eikenbier Hoeksch Lamoraal Hoeksch Speciaal Bier Hoeksch Tripel Hoeksch Winterbier Hoeksch Witbier Korendijks Blond

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur