Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Amai

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2023

Externe Links: Instagram Untappd Website

KvK-registratie: Brouwerij AMAI (92182542)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

Telefoon: 06-22699240
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Kapelstraat 23
5591 HC Heeze (gemeente Heeze-Leende)
Tapperij De Zwaan

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Door een workshop bierbrouwen werd de interesse van Henk Fijneman gewekt om zelf ook bier te gaan brouwen. Door veel verschillende mouten, hoppen en gisten te proberen rolden er een paar prima recepten uit, die mensen in zijn omgeving uitermate aanspraken. Met in het achterhoofd het feit dat men net als hij wel eens wat anders wil dan de bekende merken en smaken begon een onderneming als vanzelf vorm te krijgen. Samen met zijn partner is hij in 2013 gestart met dit avontuur.”
Brouwerij Amai (België) is gestart als een van de kleinste brouwerijtje van België, maar wel met grootse bieren, en was gevestigd aan de grens met Nederland.
De familie Loemelaer bestaat uit een 9-tal volmout bieren, waarnaast ook steeds ruimte is voor ontwikkeling en het maken van Specials. Daarnaast bestaat de mogelijkheid een workshop bierbrouwen te volgen of een proeverij op locatie.
De naam ‘AMAI da’s lekker’, was wat er gezegd werd na het proeven van weer een brouwsel. De naam voor de brouwerij was daarmee duidelijk, de toepasselijke Vlaamse uitspraak van verwondering..

Op 01-01-24 namen Marco en Michiel van der Heijden de brouwerij over van Hen Fijneman en is verhuisde de brouwerij naar het Nederlandse Heeze.
Marco heeft twee brasserieën, waar het Amai bier verkrijgbaar is. Michiel gaat samen met zijn zoon Kick de acquisitie voor zijn rekening nemen, voor zowel België als Nederland.

Eigenaren

(2023-heden)
(2023-heden)
(2023-heden)

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur