Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Speciaalbier Brouwerij Roeffus

Brouwerij

Opgericht: 2023

Externe Links: Facebook Instagram Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Roeffus (90209060)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

Telefoon: 06-39889063
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Zilverzand 4
5689 AD Oirschot

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen:  
De brouwerij verzorgt proeverijen voor groepen tussen zes en ongeveer acht personen. Een proeverij is avondvullend en duurt ongeveer 3,5 uur, waarin vijf verschillende bieren van de brouwerij worden geproefd. Na het eerste proefglas wordt een kijkje genomen in de Brouwschuur van Roeffus en wordt het brouwproces uitgelegd. Daarna wordt, tijdens het nuttigen van de overige bieren, met natuurlijk een knabbeltje, een bierquiz aangeboden. De winnaar krijgt uiteraard een presentje mee naar huis. De kosten bedragen €35 per persoon. Extra bieren zijn verkrijgbaar tegen verkoopprijs.

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

Wat in 2020 begon met het krijgen van een bierbrouwpakketje tijdens vaderdag groeide uit tot een brouwerij met de naam Roeffus. Met liefde voor bier brouwt Erwin Roefs in zijn brouwschuur verschillende bieren. Hij is voortdurend op zoek naar nieuwe smaken en blijft zijn recepten vernieuwen. Door de bewuste keuze om vooralsnog geen bieren vast in het assortiment op te nemen, zijn de bieren van Roeffus altijd beperkt beschikbaar. Met enige regelmaat komen een aantal "toppers" terug in het aanbod, mogelijk met een kleine aanpassing in het recept.

De brouwschuur van Roeffus bevindt zich in Oirschot, een mooi historisch dorp met een eigen brabants dialect. De bieren van Roeffus hebben allemaal een Oirschotse naam, zoals bijvoorbeeld De Wèrme Muts, een kruidig donker bier met toevoeging van rum voor de koude winterdagen.

Oirschot staat ook bekend om de kapel van De Heilige Eik, inmiddels een bedevaartsoord. De legende gaat dat in begin van de 15e eeuw een paar herders een Mariabeeldje vonden aan de oever van de Beerze. Zij plaatsten het beeldje in een eikenboom vlak bij de stroom. Door de eeuwen heen kwamen mensen hierheen om het Mariabeeldje te vereren. Holy Oak is een ode aan De Heilige Eik, een kruidig donker bier met een vleugje Eik.

Eigenaren

(2020-heden)

Brouwers

(2020-heden)

Bieren (9)

Overig

Ammel Kwats Arrige Skoelie Arrige Skoelie Grapefruit Arrige Skoelie Peach De Blonde Klabots De Donkere Karnallie De Wèrme Muts De Witte Klabots Holy Oak


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur