Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Speciaalbier Brouwerij Roeffus

Brouwerij

Opgericht: 2023

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Roeffus (90209060)

- Webshop voor online verkoop (2023 - )

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

Telefoon: 06-39889063
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Zilverzand 4
5689 AD Oirschot

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: Mogelijkheid voor bierproeverijen bij de brouwerij.
Bierproeverij 1
Deze bierproeverij is voor groepen tussen de ongeveer 4 en 10 personen, is avondvullend en duurt ongeveer 3.5 uur waarin u vijf verschillende bieren proeft van Roeffus. Na ontvangst wordt u onder het genot van het eerste proefglas het ontstaan van Speciaalbier Brouwerij Roeffus verteld, waarna het tweede proefglas wordt ingeschonken. Met het tweede proefglas in de hand brengt u een bezoek aan de Brouwschuur van Roeffus waar u uitleg krijgt over het proces van bierbrouwen. Vervolgens zult u, tijdens het nuttigen van de overige proefglazen met natuurlijk een knabbeltje, een gevarieerde Bierquiz aangeboden krijgen. De winnaar krijgt uiteraard een presentje mee naar huis. Kosten: € 29,99 (extra speciaalbieren te verkrijgen tegen verkoopprijs)
Bierproeverij 2
Deze bierproeverij is voor groepen tussen de ongeveer 6 en 12 personen en duurt ongeveer 1.5 uur. Na ontvangst wordt u onder het genot van het eerste proefglas het ontstaan van Speciaalbier Brouwerij Roeffus verteld, waarna het tweede proefglas wordt ingeschonken. Met het tweede proefglas in de hand brengt u een bezoek aan de Brouwschuur van Roeffus waar u uitleg krijgt over het proces van bierbrouwen. Vervolgens wordt onder het genot van een derde proefglas met Roeffus bier uw bierkennis getest. De winnaar krijgt uiteraard een presentje mee naar huis. Kosten: € 18,50 (extra speciaalbieren te verkrijgen tegen verkoopprijs)
Roeffus kan natuurlijk ook bij u thuis een bierproeverij verzorgen, al mist u dan natuurlijk een rondleiding in de Brouwschuur van Roeffus.

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

Wat in 2020 begon met het krijgen van een bierbrouwpakketje tijdens vaderdag groeide uit tot een brouwerij met de naam Roeffus. Met liefde voor bier brouwt Erwin Roefs in zijn brouwschuur verschillende bieren. Hij is voortdurend op zoek naar nieuwe smaken en blijft zijn recepten vernieuwen. Door de bewuste keuze om vooralsnog geen bieren vast in het assortiment op te nemen, zijn de bieren van Roeffus altijd beperkt beschikbaar. Met enige regelmaat komen een aantal "toppers" terug in het aanbod, mogelijk met een kleine aanpassing in het recept.

De brouwschuur van Roeffus bevindt zich in Oirschot, een mooi historisch dorp met een eigen brabants dialect. De bieren van Roeffus hebben allemaal een Oirschotse naam, zoals bijvoorbeeld De Wèrme Muts, een kruidig donker bier met toevoeging van rum voor de koude winterdagen.

Oirschot staat ook bekend om de kapel van De Heilige Eik, inmiddels een bedevaartsoord. De legende gaat dat in begin van de 15e eeuw een paar herders een Mariabeeldje vonden aan de oever van de Beerze. Zij plaatsten het beeldje in een eikenboom vlak bij de stroom. Door de eeuwen heen kwamen mensen hierheen om het Mariabeeldje te vereren. Holy Oak is een ode aan De Heilige Eik, een kruidig donker bier met een vleugje Eik.

Eigenaren

(2020-heden)

Brouwers

(2020-heden)

Bieren (9)

Overig

Ammel Kwats Arrige Skoelie Arrige Skoelie Grapefruit Arrige Skoelie Peach De Blonde Klabots De Donkere Karnallie De Wèrme Muts De Witte Klabots Holy Oak

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur