Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij De Arend

Brouwerij

Opgericht: 1887
Gestopt: 1918

Provincie: Noord-Brabant

Vestigingsadres

Vught

Geschiedenis

De oudste vermelding van Brouwerij De Arend stamt uit februari 1887. In een advertentie wordt Bierbrouwerij en Mouterij De Arend, door aankoop eener brouwerij, in huur aangeboden door J.A. van Gils, brouwer te Vucht. De brouwerij is dus ouder.

Aan het begin van de twintigste eeuw vinden diverse vergrootingen plaats. Dat blijkt uit de verkoop van een flesschenhandbierwagen en een tweekraans isobarometrisch flesschentaptoestel in 1902 en twee koperen ketels alsmede een verticale en horizontale stoomketel in 1904.

In dezelfde periode verschijnen ook de eerste advertenties voor het bier van de brouwerij. Opvallend is de advertentie die luidt: "Voor hen die arm zijn aan BLOED wordt het Lagerbier uit de brouwerij De Arend te Vught door voorname geneesheeren zeer dringend aanbevolen".

In 1912 is de brouwerij omgedoopt tot de N.V. Stoombierbrouwerij en IJsfabriek De Arend. Maar waarschijnlijk namen de brouwactiviteiten toen al af. In 1913 is De Arend het hoofddepot voor de Deli Brouwerij uit Amsterdam en in 1918 volgt de liquidatie. De clientèle wordt overgenomen door brouwerij De Gekroonde Valk uit Amsterdam.

Eigenaren


Bieren (12)

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur