Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bokbierintroductie Zwolle 2022

Bierevenement

Bokbierdag

2 oktober 2022

Georganiseerd door:

Externe Links: Facebook

Contactgegevens

Provincie: Overijssel

Locatie

@centrum
Zwolle

...meer bierevenementen...

Informatie

zondag 2 oktober 2022

Ja! De klok staat weer op Bokbier! Zondagmiddag 2 oktober arriveren om half twee de eerste vaten donkerbruin gerstenat via de Stadsgracht bij Café 't Beugeltje. Met paard en wagen, een oldtimeroptocht en een aantal blaaskapellen wordt het bokbier vervolgens afgeleverd bij ruim twintig cafés en restaurants in de binnenstad. Kom jij ook proeven?

Bijna iedere brouwer heeft wel zijn eigen bokbiervariant. Schipper Maik Overbosch levert de vaatjes met deze bieren aan bij 't Beugeltje met zijn prachtige tjalk Emanuel uit 1903. Direct bij aankomst op de kade wordt het eerste vaatje aangeslagen en aangeboden aan spreekstalmeester en stadsomroeper Peter Vader voor een korte proeverij. Op twee authentieke brouwerswagens met paard ervoor gaan de vaten vervolgens in een stoet door de stad. Oldtimers begeleiden de stoet. De Zwolse zanger Jilles voert de optocht aan. De oldtimers stellen zich aan het einde van de route op op het Rodetorenplein. Een zestal blaaskapellen verzorgt muzikale intermezzi bij de deelnemende cafés en restaurants.

BOKtober-strippenkaart
De bokbierintroductie is het startsein voor weer een heerlijk naseizoen vol proeverijen en bier-spijscombinaties. Elk café en restaurant waar een vaatje bokbier wordt afgeleverd, serveert zondag 2 oktober bij de bokbiertjes een gratis hapje. Sommige deelnemende restaurants voegen een op bokbier geïnspireerd gerecht toe aan hun menu. De deelnemende horeca verkoopt vanaf zondag 2 oktober strippenkaarten waarmee je gedurende de hele maand oktober - BOKtober - voor maar twintig euro zes bokjes kunt nuttigen.

Er zijn diverse soorten bokbier te verkrijgen, van diverse brouwers. Grolsch is hoofdsponsor van dit evenement.

Programma en route
13.30 uur - aankomst vaatjes bokbier - Café 't Beugeltje, Krabbestraat
ca.14.15 tot 16.00 - rondgang & proeverij cafés en restaurants binnenstad
16.00 - opstellen oldtimers Rode Torenplein

Route optocht: Krabbestraat - Pletterstraat - Diezerstraat - Grote Markt - Luttekestraat - Blijmarkt - Koestraat - Wilhelminasingel - Ter Pelkwijkstraat - Gasthuisplein - Nieuwe Markt - Betlehemkerkplein - Sassenstraat - Grote Markt - Melkmarkt - Jufferenwal


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur