Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierbrouwerij De Haas

Brouwerij

Opgericht: 1655
Gestopt: 1926

Provincie: Noord-Brabant

Vestigingsadres

Hoofdstraat 53 Liessel (gemeente Deurne)

Geschiedenis

Aan de Hoofdstraat in Liessel werd mogelijk al sinds 1655 gebrouwen door Eimbert de Haart. Zijn brouwerij ging over op zijn schoonzoon Jan Peter
Goossens en daarna op diens zoon Eijmbert Gossens en kleinzoon Gerardus Goossens. Rond 1810 namen Gerardus' dochter Henrica Goossens en haar echtgenoot Franciscus Arnoldus van Griensven het over. De brouwerij had destijds een brouwketel van 2200 liter inhoud en een roerkuip van 1465 liter waarmee dertig tot veertig keer per jaar werd gebrouwen.

In 1869 ging de brouwerij naar hun dochter Ida van Griensven maar liet het brouwen over aan haar zoon Francis Johannis Hubertus van Gils. Francis van Gils stopte aan het begin van de 20e eeuw met brouwen en de brouwerij werd gesloopt. In 1910 bouwde Piet Winters weer een nieuwe brouwerij aan de Hoofdstraat en noemde die De Haas.

Piet Winters was getrouwd met de dochter van Johanna van Gils en dat was de zus van Francis. Hij had het brouwen geleerd van zijn vader Joannes Winters die een brouwerij had in Maarheeze. Brouwerij De Haas in tot 1926 in werking geweest. Daarna werd het bedrijf een drankenhandel en een agentschap van Bavaria.

In mei 2010 trad de vierde generatie Winters tot het bedrijf toe. Drankenhandel Winters Liessel is in 2013 verhuisd waarna de oude brouwerij een café werd.

Eigenaren

(n.b.-n.b.)
(n.b.-n.b.)
(n.b.-n.b.)
(n.b.-n.b.)
(n.b.-n.b.)
(n.b.-n.b.)
(n.b.-n.b.)
(n.b.-n.b.)

 Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop!

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur