Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Een Slokje Om

Social Media

Podcast

Gestart: 2022

Externe Links: Apple Podcasts Instagram Spotify

Informatie

In deze podcast reizen Marc Herman de Groot en Benno van Dam door heel Nederland op zoek naar speciaalbier en speciaalbier brouwerijen. Elke aflevering bezoeken zij een stad, vertellen iets over lokale bierfeitjes, bezoeken een brouwerij en proeven daar natuurlijk het speciaalbier. Zodoende leren de heren wat over de Nederlandse speciaalbier cultuur!

Afleveringen

 • S1E04 Piraten, worstenbroodjes en een echt familiebedrijf
  28 juli 2022
  In deze aflevering trekken Marc en Benno naar het zuiden en begeven ze zich over de rivieren. Ze gaan namelijk naar Breda en bezoeken daar Brouwerij De Beyerd, de spirituele opvolger van de bekende Nederlandse Brouwerij De Drie Hoefijzers. In het zuiden van het land worden beide heren niet alleen getrakteerd op bier, ook proeven ze lekkernijen uit de Brabantse keuken en komen ze meer te weten over een piratencafé en de wereldberoemde, vrouwelijke piraat Anne Bonny.
 • S1E03 Grachtenbier, technische hoogstandjes en een bankje ter motivatie
  21 juli 2022
  Deze week besluiten Marc en Benno eens gek te doen en bezoeken ze een hele moderne brouwerij, Bierfabriek Delft. Terwijl Benno zich nog moet laten overtuigen van dit concept, komen beide heren langs het beroemde Delftste motivatiebankje en leren ze waarom Delft nou zo'n bijzondere bierstad is.
 • S1E02 Een Universiteit, twee chefs en pizza bier
  14 juli 2022
  Marc en Benno spelen een thuiswedstrijd en bezoeken de Leidsche Brouwerij Pronck. Daar leren ze niet alleen over speciaalbier, maar ook over eten. De brouwer van Pronck is namelijk niet alleen brouwer, hij is ook chef-kok. Samen met zijn buurman is hij een podcast over eten en drinken begonnen en deze culinaire expertise is terug te vinden in het bier!
 • S01E01 Speciaalbier, 3 Ringen en een Dolle Jonker
  5 juli 2022
  In deze eerste aflevering bezoeken Marc en Benno Stadsbrouwerij de Drie Ringen in Amersfoort. Niet alleen leert Marc hoe je speciaalbier écht moet proeven, daarnaast vertelt Benno waarom Amersfoorters ook wel keientrekkers genoemd worden. De oorsprong van deze bijnaam is te herleiden tot een markant figuur in Amersfoortse geschiedenis, de Dolle Jonker!

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur