Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Happy New Beer 2022

Bierevenement

Bierfestival

2 juli 2022

Georganiseerd door:

Externe Links: Facebook Website

Contactgegevens

Provincie: Noord-Holland

Locatie

@Cultuurkoepel Heiloo
Heiloo

...meer bierevenementen...

Informatie

zaterdag 2 juli 2022 van 14.00 tot 20.00 uur

Oorspronkelijk gepland voor 8 januari 2022, maar verplaatst als Zomerspecial!

Vanwege de aangescherpte maatregelen kan dit evenement helaas niet plaatsvinden op 8 januari 2022. We hebben de intentie het op een latere datum door te laten gaan, maar de ervaring van de afgelopen twee jaar heeft ons geleerd dat elke dag in de toekomst qua coronaregels onzeker is.
(Facebook, 19 december 2021)

Bezoekers kunnen elkaar weer gelukkig nieuwjaar wensen tijdens het eerste bierfestival van het jaar. Omdat de eerste zaterdag op nieuwjaarsdag valt, wordt het een week later dat het huidige assortiment van acht jaarlijks wisselende Noord-Hollandse brouwerijen plus acht nieuwe bieren geproefd kunnen worden.

In het bijbehorende festivalboekje staat een overzicht van de bieren en welke daarvan nieuw zijn. Elke brouwer dient die dag namelijk een nieuw bier te introduceren. Om 15.00 uur krijgen ze op het podium een minuut de tijd om uit te leggen wat voor bier dat geworden is en hoe het smaakt. Zo is het festival ook interessant voor bierkenners die het vaste assortiment van de meeste brouwerijen in deze provincie (min of meer) wel kennen.

De leus “Neem je eigen borrelhapjes mee!” blijft geldig, omdat het zo gezellig is om te zien dat niet iedereen van de bieren, maar tevens van elkaars meegenomen lekkernijen geniet. Denk eraan dat er om die reden geen catering aanwezig is. In het midden van het festivalboekje zit een lijst waarop je als bezoeker aan kunt geven welk bier je het beste waardeert. Het meest gekozen bier zal een jaar lang zowel in de Cultuurkoepel als het naastgelegen restaurant Keuken met Karakter verkrijgbaar zijn. Uit de ingeleverde formulieren van het winnende bier zal er één getrokken worden. Die persoon ontvangt een bierpakket en twee kaartjes naar keuze voor een voorstelling in de Cultuurkoepel als prijs.

Kosten

Kaarten: € 20,00 (inclusief vijf munten, festivalboekje en glas in bruikleen)
Munten: € 2,50 (een munt is goed voor 20 cl van bieren tot 7% of 15 cl voor bieren van 7% of hoger)

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur