Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwhuus 't Zwarte Schoap

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2021

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Ratebeer Twitter Untappd Website

KvK-registratie: ID2GO h.o. Brouwhuus 't Zwarte Schoap (54513510)

Contactgegevens

Provincie: Overijssel

Telefoon: 06-50620159
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Rijksstraatweg 54
8121 EE Olst (gemeente Olst-Wijhe)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Brouwhuus 't Zwarte Schoap is een in 2021 ontstane kleine Sallandse craft bier brouwerij met als doel om door het brouwen van verrassend lekker bier de diversiteit van Salland en Sallanders onder de aandacht te brengen.
Het idee achter de naam van de brouwerij: Brouwhuus ‘t Zwarte Schoap is, net als het eerste bier, De Verschoappeling, Pale Dubbel Bock, langzaam gerijpt. Het Zwarte Schoap en De Verschoappeling staan beide voor de mede Sallanders die
door ziekte of handicap niet volwaardig kunnen meedoen aan het sociaal en economisch verkeer en die zijn aangewezen zijn op dagbesteding, beschut werk of zorg. Het is dan ook een belangrijk aspect dat er bij Het Zwarte Schop wordt gewerkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het bier De Verschoappeling van Brouwhuus 't Zwarte Schoap is dan ook mede gebrouwen door Sallanders met een afstand tot de arbeidsmarkt en kwam eind oktober 2021 op de markt.
Zo divers als de landstreek Salland is, zo divers zijn ook haar inwoners. Geen mens ziet er hetzelfde uit en niemand kan, wil of lust ook hetzelfde. Iedereen is uniek en smaken verschillen. De schoonheid van Salland tussen en doorsneden door rivieren, met heuvels, bossen, weilanden en uiterwaarden, toont zich in haar diversiteit. Deze diversiteit is ook zichtbaar in Sallanders. Brouwhuus 't Zwarte Schoap omarmt deze diversiteit. Er wordt gebrouwen bij de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij.

Eigenaren

(2021-heden)

Brouwers

(2021-heden)

Bieren (1)

Regulier assortiment

De Verschoappeling

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur