Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

De Dorstlesser

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2021

Externe Links: Facebook Instagram Untappd Webshop Website

KvK-registratie: CityGifts (74287079)

- Webshop voor online verkoop (2021 - )

Contactgegevens

Provincie: Utrecht

Telefoon: 030–2072666
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Molensteijn 8
3454 PT De Meern (gemeente Utrecht)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Als liefhebber van speciaalbier en de stad Utrecht werd een serie Utrechtse bieren ontwikkeld. Het doel van deze serie is om, onder het genot van speciaalbier, zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met de stad Utrecht. Leuk als inwoner van de stad, maar ook leuk voor de toerist.

Omdat De Dorstlesser (nog) niet beschikt over een eigen brouwerij werd er gezocht naar een geschikte lokale brouwerij die kon helpen. Er werd een zestal speciaalbieren ontwikkeld. Van een frisse, zachte Weizen met tonen van banaan en kruidnagel tot een Quadrupel met donkere kandijsuikers, rozijnen, dadels en vijgen.

Samen met de Utrechtse ontwerper Echt-Utrecht.nl werd voor ieder bier een speciaal etiket ontworpen. De afbeeldingen op de etiketten zijn afgeleid van echte foto’s en geven in een oogopslag aan waar het bier over gaat. Nu denk je; waar het bier over gaat?! Jazeker, alle bieren vertellen iets over de stad Utrecht. Op het etiket staat een QR-code die je kan scannen met je telefoon. Na het scannen opent er een video. Dit maakt het mogelijk om een digitale rondleiding door Utrecht te krijgen, maar dan thuis vanuit je luie stoel. En een leuk detail: de filmpjes zijn ingesproken door niemand minder dan ras-Utrechter Henk Westbroek. Het concept is dan ook geboren vanuit de liefde voor bier en de stad Utrecht.

In de toekomst wordt het concept wellicht uitgerold over de rest van Nederland.

Eigenaren

(2021-heden)

Bieren (6)

Regulier assortiment

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur