Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierbrouwerij De Eendracht

Brouwerij

Opgericht: 1916
Gestopt: 1946

Etiketten: Bieretiketten.nl

Provincie: Zeeland

Vestigingsadres

Wilhelminastraat 31 Sint Jansteen (gemeente Hulst)

Geschiedenis

in 1916 werd de Naamlooze Vennootschap, Bierbrouwerij, Mouterij en Maalderij De Eendracht aan de Wilhelminastraat in Sint-Jansteen opgericht door R. v. Hecke, E.L. de Cock, E.V. Bleijenbergh, J. de Maeyer, C.L.C. d'Hooghe, J.B. Weemaes, J. de Paepe, Th. Voet, allen wonende te St Jansteen, Th. de Smet, A. de Maeyer, beiden te Koewacht en A.L.J. v. Kemseke te Hulst. De vennootschap had ten doel de exploitatie eener bierbrouwerij, mouterij en maalderij van granen.

Twee jaar later werd het geheel ter veiling aangeboden en gekocht door Joseph Vinck die destijds ook een grossierderij in koloniale waren had. De inventaris bestond onder andere uit ongeveer 6000 Pilsflesschen en een Pilsmachine. Dat suggereert dat De Eendracht ondergistend bier brouwde.

Vanaf 1931 werd De Eendracht agent voor de Amstel Brouwerij. Na het overlijden van Joseph Vinck in 1936 werden de activiteiten van het bedrijf opgesplitst. De broers Alphons en Joseph jr. zetten de brouwerij en maalderij voort onder firma Gebr. A. & J. Vinck. Alphons overleed in 1937 waarna zijn broer Johannes zijn plaats innam.

De heren caféhouders werden in 1945 geattendeerd op zwaar gerstebier van de brouwerij Gebr. Vinck St. Jansteen. Houdt Uw bestellingen voor ons gereed, zoals wij in critieke tijden voor U gereed stonden. Vermoedelijk zijn de brouwactiviteiten kort daarna gestaakt. In 1948 werden onderdelen van ene brouwerij inventaris aangeboden waaronder een roerkuip met een inhoud van 27 hl. De broers bleven actief als agenten van Amstelbier en als handelaars in diervoeder.

Eigenaren

(1918-1936)
(1936-1946)
(1936-1937)
(1938-1946)

Niet meer gebrouwen bieren (2)

Overig

Lager "Special" zwaar gerstebier

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur