Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Zwier Gitaarbrouw

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2019

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Ratebeer Untappd Website Youtube

KvK-registratie: Sjak Zwier Gitaarbouw h.o. zwiergitaarbrouw (22032720)

Contactgegevens

Provincie: Zeeland

Telefoon: 0118-416668
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Nieuwendijk 75
4381 BW Vlissingen

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

In een smal geel oud bakkershuis aan de Nieuwendijk in Vlissingen, leeft het oude ambacht. Het dagelijks brood heeft hier plaatsgemaakt voor bijzondere houtsoorten waar gitaren van gemaakt worden die de hele wereld over gaan. In de kelder van dit pand, tussen de krullen cederhout, waar Sjak al zijn gitaren bouwt, ontstaan de recepten van de bieren die hij brouwt. Zwier bier met keukenstroop en zeewier.

Sinds enkele jaren oefent Sjak dit ambacht uit met zijn zwager Joost. Met de monniken van Westvleteren als voorbeeld en inspiratie, werd ambachtelijke Trappistengist opgekweekt en doorontwikkeld tot een unieke smaak. Met verschillende donkere mouten en de toevoeging van Zeeuwse keukenstroop ontstond een zoet, maar ook ietwat ziltig bier. Ook anderen bleken dit bier erg te waarderen en al snel kwam de vraag van een culinair restaurant om dit bier te mogen schenken. En zoals het Zeeuwse water stroomt waar het niet gaan kan vond het Zwier bier ook zijn eigen weg. Afspraken met Zeeuwse bouwerijen werden gemaakt om grotere hoeveelheden te kunnen brouwen. De grote oplage Westerscheldebier werden gebrouwen bij Brouwerij De Kip. Zo werd Zeeland langzaam maar zeker overspoeld door het bier van Zwier. Een eigen brouwerij, een proeflokaal, zijn nog stippen aan de horizon. Het belangrijkste is plezier in het brouwen van bijzonder bier!

Een klassiek gevalletje gitaarbouwer wordt brouwer waar de ambacht vanaf spat. Proef vooral die fijne bieren die louter genuttigd dienen te worden in de juiste mindset en dat wil natuurlijk zeggen: met gitaren, samenzang en die handjes de lucht in.
(website, maart 2023)

Het bier is ook te koop bij het atelier van Zwier Gitaarbouw (zonder r !).

Eigenaren

(2019-heden)
(2019-heden)

Brouwers

(2019-heden)
(2019-heden)

Bieren (1)

Regulier assortiment

Westerscheldebier

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur