Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Hop in 't Slot 2022

Bierevenement

Bierfestival

15 mei 2022

Georganiseerd door:

Externe Links: Facebook

Contactgegevens

Provincie: Gelderland

Locatie

@Slot Doddendael
Ewijk (gemeente Beuningen)

...meer bierevenementen...

Informatie

zondag 15 mei 2022 van 12.00 - 21.00 uur

Ook voor de 4e editie van Hop in ‘t Slot vormt de boomgaard van het uit de 14e eeuw stammende Slot Doddendael de setting voor het festival. Een volledig vrijliggend slot, omringt door bos en weiland, brengt je voor een dag volledig in een andere wereld. Terwijl je geniet van die frisse IPA of die stevige stout, in combinatie met een vers bereid gerecht, klinkt de muziek door de boomgaard. Deze dag waan je je samen met de andere aanwezige bierliefhebbers in de wereld van Hop in ‘t Slot.

Brouwerijen

Pühaste
Tallin, Estland
Bij Pühaste gaan ze met hun bekende silver series altijd voor goud! Deze BA bieren zorgen bij menig bierliefhebber voor het echte wow-effect. Naast deze zware jongens is Pühaste ook zeker geen onbekende in het rijtje van de IPA’s en sours.

White Dog
Dordrecht, Nederland
Een topper van eigen bodem! Deze brouwer uit Dordrecht heeft sinds 2018 hard aan de weg getimmerd. Ga je op 15 mei opzoek naar de echte hopsapjes, loop dan zeker niet voorbij aan White Dog!

Elegast
Hilversum, Nederland
Elegast Cidery uit Hilversum maakt ambachtelijke ciders van fruit uit Nederlandse hoogstamgaarden. Ze voelen zich als een vis in het water tussen de hoogstammen van Slot Doddendael. Ga op 15 mei voor een fruit cider, wild cider of een van de Barrel-aged varianten.

Rodinný pivovar Zichove
Zichovec, Tsjechië
Rodinný pivovar Zichovec uit Tsjechië, een uiteenlopend aanbod: lagers, sours, wild ales, ipa’s of dikke stouts, niks is te gek. Bij deze familie brouwerij stromen jaarlijks zo’n 60(!) verschillende bieren uit de tanks. Ze zijn vernoemd naar het pittoreske dorp waar ze gevestigd zijn.

Mannenpap
Nijmegen, Nederland
Vier edities, vier keer aanwezig en iedere keer weer zorgen de mannen en vrouwen van Mannenpap voor goed bier en veel gezelligheid! Deze toppers zijn mede verantwoordelijk voor de geweldige biercultuur die Nijmegen kent en tijdens Hop in ’t slot laten ze jou hier graag kennis mee maken. IPA’s, sours of stouts, voor ieders smaak stroomt er wel iets uit de tap.

Lobik
Ruše, Slovenië
We mochten ze in 2020 eigenlijk al gaan verwelkomen, maar ze komen terug voor Hop in ’t slot 2022 en daar zijn we heel erg blij mee! Deze Sloveense brouwerij Lopik is niet bang om flink wat hop te gebruiken en brouwen overwegend ipa’s en pale ales.

Afterthought
Lombard, Amerika
Afterthought Brewing Company brouwt uitsluitend saison/ farmhouse-stijl bieren. In deze nano-brouwerij uit Illinois zijn in totaal zeven personen druk met het brouwproces. Het is de eerste keer dat zij naar Europa komen voor een festival.

Wander Beyond Brewing
Manchester, Engeland
Wander Beyond Brewing is helemaal top en vol met hop, om er maar een oneliner aan te plakken. Bij deze Engelse brouwerij stromen de heerlijkste ipa’s, stouts en sours uit de ketels en ze zijn niet bang om net even wat anders te maken dan anders.

Three Hills Brewing
Woodford, Engeland
Three Hills Brewing voor de allereerste keer naar Nederland en dat beloofd wat! De beoordelingen van de bieren liegen er niet om. Experimenteel, kleine oplages en veel verschillende stijlen zijn de drie grootste karakteristieken van de bieren afkomstig uit deze Engelse brouwerij. De brouwerij heeft zijn thuisbasis in het platteland van Woodford.

vandeStreek
Utrecht, Nederland
Van één keer per maand hobby brouwen als broers tot een volwaardige brouwerij in Utrecht met een sterke core-range en mooie specials, dat noemen wij nou van je hobby je werk maken! Het plezier in het brouwen is bij vandeStreek nog net zo groot als in het begin en dat zie en proef je.

Nevel
Nijmegen, Nederland
Zoals Nevel het zelf omschrijft: “Bieren die niet schreeuwen, maar die veel te zeggen hebben” en daar sluiten wij ons volledig bij aan. De bieren van Nevel zijn veelzijdig en complex en toch erg toegankelijk voor zowel de fijnproever als de beginnende ontdekker. We kunnen er uren over uitweiden, maar de grote boodschap is: Ga het proeven!

Galway Bay Brewery
Oranmore, Ierland
Vanuit Ierland komt Galway Bay Brewery over om ons te verblijden met de meest toffe bieren van de brouwerij! In 2009 zijn de vrienden Jason en Niall de Galway Bay Brewpub begonnen om het Ierse bierlandschap te veranderen. Én dat is gelukt! Dikke stouts, stroperige barleywines of hoppige ipa’s ze maken ze allemaal!

Oersoep
Nijmegen, Nederland
Als je Nijmegen zegt, zeg je soep. Vroeger van de bekende Honig Fabriek. Tegenwoordig denk je alleen maar aan Oersoep! Deze Nijmeegse topper heeft een voorliefde voor droge, zure en hoppige bieren.

Walhalla
Amsterdam, Nederland
De Amsterdamse brouwerij Walhalla brouwt naar eigen zeggen de lievelingsbieren van de goden. En laat dat nou toevallig dezelfde smaken zijn die wij op aarde ook graag drinken: krachtig, spannend en altijd dorstlessend.

Dok Brewing Company
Gent, België
De Belgische brouwerij Dok Brewing Company brouwt bieren zonder de Belgische biercultuur uit het oog te verliezen, maar wel met een geheel eigen twist. Die twist is trouwens ook terug te vinden in de namen van hun bieren; Kanye West Coast IPA, Dokkystyle, Amy Farmhouse.

Ārpus
Riga, Letland
Ārpus komt naar Hop in ’t Slot! Deze brouwerij uit Riga, Letland bestaat sinds 2017 en is inmiddels grote favoriet onder de liefhebbers. Volgens Untappd de beste brouwerij uit de Baltische staat! Ārpus brouwt bieren waar ze zelf van houden; Hoppige IPA’s Fruited Sours en dikke stouts! De naam Ārpus is het Letse woord voor iets wat betekend als ‘outside the box’. En dat maken ze zeker waar met hun bieren.

Jackie O's Brewery
Athens, Amerika
Als je het hebt over ervaring, een mooi verhaal en bovenal bieren die je omver blazen, dan hebben we het over deze brouwerij. Als je als liefhebber nog niet eerder een van hun geweldige barrel aged creaties geproefd hebt, dan zeggen we alleen maar: zorg dat je er bij bent op 15 mei!

Polly's Brew Co
Mold, Engeland
Het motto van deze brouwerij is ‘to never stop improving’ en dat bewijzen ze met de altijd weer mooie bieren die uit de ketels komen. De meeste brouwsels zijn hoppige bieren maar ze zijn ook zeker niet vies van een toffe fruited sour of een dikke stout!

Frontaal
Breda, Nederland
Misschien ben jij wel lid van de Beerclub van deze brouwerij. Ze bestaan alweer sinds 2015 en brouwen veelal de meest hoppige IPA’s, stevige stouts en barleywines.

Rec Brew
Barcelona, Spanje
Ambachtelijk bier in zijn puurste vorm, een tikkeltje rebels en een grote passie om de wereld leuker te maken. Dat is hoe deze brouwerij uit Catalonië zichzelf omschrijft.

Zagovor Brewery
Moskou, Rusland
Ipa’s, sours, stouts of een klassieke pilsner, deze Russische brouwers zijn van alle markten thuis.

Kosten

Ticket: € 18,29
Parkeerticket festivalterrein: € 10,79

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur