Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Gulpener Podcast

Social Media

Podcast

Gestart: 2020

Externe Links: Spotify Website

Informatie

Jan-Paul Rutten spreekt met verschillende gasten over verschillende onderwerpen.

  • Gulpener Podcast 11 - In gesprek met een oud brouwer
    20 oktober 2020
    Sinds 1825 wordt er in Gulpen gebrouwen. Gelukkig zijn er nog een aantal oud-medewerkers die de meest prachtige verhalen kunnen vertellen over hun tijd in de brouwerij. Een daarvan is Pierre Muijrers, destijds een van de brouwers. Sinds 2020 is er een nieuw brouwhuis (het meest duurzame van Europa), daarvoor was er het oude brouwhuis, maar daarvoor stond er een nog ouder brouwhuis waar Pierre heeft gebrouwen. Pierre heeft de meest fantastische verhalen over zijn tijd in het oude-oude brouwhuis. Duik lekker in de jaren ’50 en ’60 met Pierre en Jan-Paul.
  • Gulpener Podcast 10 - Interview met onze Hopteler Roger Wouters
    2 oktober 2020
    Sinds 1997 brouwt Gulpener al hun bieren met lokale gerst en hop. In samenwerking met de familie Wouters in Reijmerstok zijn ze destijds gestart met een experiment om hop weer terug te halen naar Nederland. En dat experiment was succesvol! Inmiddels staat er zo'n 3 hectare aan hop. Tot op de dag van vandaag haalt Gulpener nog steeds al hun hop bij hopteler Roger Wouters. Maar waar begon deze samenwerking, hoe wordt de hop verbouwd en hoe essentieel is hop nu eigenlijk voor bier?
  • Jan-Paul te gast bij Green Leaders
    18 september 2020
    Jan-Paul was te gast bij Paul van Liempt van Green Leaders, de podcast van Duurzaam Bedrijfsleven. In deze podcast vertelt Jan-Paul hoe het was om de switch van chirurg naar bierbrouwer te maken en praat hij over werken in een familiebedrijf. Natuurlijk gaat het ook over zijn ambitie om nog verder te verduurzamen, het verbond met regionale partijen in de toeleveringsketen van Gulpener en de impact van de coronacrisis.
  • Gulpener Podcast 9 - Mestreechs Aajt
    4 september 2020
    Dit middeleeuwse bier (enige van Nederland) wordt vandaag de dag nog maar op één plek gebrouwen, namelijk in Herberg De Zwarte Ruiter in Gulpen. Hier ligt Mestreechs Aajt minimaal een jaar lang te rijpen in eikenhouten vaten.
  • Gulpener Podcast 8 - De Microbrouwerij
    21 augustus 2020
    In de microbrouwerij brouwt Gulpener speciale bieren in kleine batches en experimenteren ze ook met smaken, ingrediënten en meer. Iedereen kan hier een eigen bier brouwen of meehelpen met een van de experimenten.
  • Gulpener Podcast 7 - Duurzaamheid
    7 augustus 2020
    Jan-Paul Rutten (directeur) praat samen met zijn vader Paul (oud-directeur) en zijn zus Maartje (Communicatie & Marketing) over de geschiedenis van de brouwerij. Hoe komt het dat MVO, duurzaamheid etc. zo hoog in het vaandel staat? En hoe is Paul Rutten hiermee begonnen?
  • Gulpener Podcast 6 - Familiebedrijf
    24 juli 2020
    Paul Rutten (Oud directeur), Maartje Rutten (Marketing & Communicatie) en Jan-Paul Rutten (Directeur) praten over Gulpener als familiebedrijf. Hoe is Gulpener ontstaan? Wat is de geschiedenis van het bedrijf? Waar komt de familie Rutten vandaan?
  • Gulpener Podcast 5 - Ur-Hop
    10 juli 2020
    Ur-Hop, wat is dat eigenlijk voor een bier? Brouwmeester Steven en Jan-Paul leggen het haarfijn uit.
  • Gulpener Podcast 4 - Duurzaamste brouwhuis van Europa
    26 juni 2020
    In juni 2020 zijn de eerste testen bezig in het nieuwe brouwhuis. Maar wat is nu de filosofie achter dit brouwhuis, en hoe zijn de ideeën ontstaan met betrekking tot de duurzame technieken, en wat is daar nu echt duurzaam aan?
  • Gulpener Podcast 3 - Brouwhuis
    19 juni 2020
    Rob, technische dienst, en Jan-Paul praten over het nieuwe brouwhuis. Wat betekent dit project voor de brouwerij, wat komt er allemaal bij kijken?
  • Gulpener Podcast 2 - IJsbock
    12 juni 2020
    Hoe wordt de IJsbock eigenlijk gemaakt, wat is de geschiedenis? Wat is er zo bijzonder?
  • Gulpener Podcast 1 - Corona
    31 mei 2020
    Wat betekent corona voor de brouwerij? Wat was de reactie toen de horeca dicht moest?

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur