Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Warhero Brewery

Brouwerij

Opgericht: 2021

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Warhero Brewery (78351774)

Contactgegevens

Provincie: Friesland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Jaarlastins 14
8925 GL Leeuwarden

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Openingstijden: Alleen op afspraak

Geschiedenis

De naam van de brouwerij Warhero Brewery is een Engelse verbastering van de achternaam van de brouwer en eigenaar, Rutger Krijgsheld.

Momenteel worden thuis kleine oplages bier gebrouwen met een nanobrouwerij. Zoals vele andere brouwers is op kleine schaal begonnen voor eigen consumptie en kregen vrienden en kennissen al snel lucht van de brouwsels. Na de positieve reacties wist Rutger dat hij op de goede weg was. De volgende stappen waren het verder verdiepen in alle processen, het volgen van de StiBon 1 opleiding tot bier ambassadeur en heel veel testen. In 2020 kon door de coronapandemie meer tijd worden besteed aan het brouwen en het idee om meer mensen van zijn bier te kunnen laten genieten begon steeds meer te borrelen. Na het regelen van alle formaliteiten is de Warhero Brewery op 6 juni 2021 ingeschreven bij de KvK.

Het eerste commerciële bier in 2020 is een blond bier, die door de jaren heen met vallen en opstaan was doorontwikkeld. Tijdens een avondje met vrienden van Asgaard Leeuwarden ontstond het idee voor een "private" label bier. Dit heeft sneller dan gepland tot een tweede bier geleid: een Red ale. In het voorjaar van 2021 is een derde bier aan het assortiment toegevoegd, een weizen. De brouwer werkt nog aan mogelijke uitbreidingen van het assortiment.

Van het bierbostel worden diverse granola's gemaakt. De verschillende mixen zijn koolhydraatarm en alleen bereid met natuurlijke suikers uit de vruchten of honing. Doordat een groot deel van de suikers gebruikt worden om het bier van te brouwen is de granola ook caloriearm. Voor het bierbostel zijn ze afhankelijk van de productie uit de brouwerij en vanwege de kleine omvang zijn de granola's gelimiteerd leverbaar via de webshop.

Eigenaren

(2021-heden)

Brouwers

(2021-heden)

Bieren (5)

Regulier assortiment

Warhero Barley Wine Warhero Blond Warhero IPA Warhero Red Ale Warhero Weizen

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur