Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Broed Bier

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2019
Gestopt: 2021

Externe Links: Facebook Instagram Website

KvK-registratie: Stichting Vrienden van Broed (67532217)

Provincie: Noord-Brabant

Postadres

's-Hertogenbosch

Geschiedenis

In 2019 zijn er plannen voor een broedplaats met een brouwerij in een voormalige boerderij in natuurgebied Henriëttewaard. Dit plan is echter niet gerealiseerd.

Er worden in 2019 twee batches Broed Bier gebrouwen bij Bossche Brouwers aan de Vaart (september 2019, 40 liter / december 2019, 180 liter). In november 2019 kan er ingeschreven worden op flessen Broed Bier. Er zijn 1000 flessen (75 cl) beschikbaar. Het is onduidelijk of dit ook gebrouwen/verkocht is.

In 2021 zijn er plannen voor een zorgbrouwerij: "Het werken aan een tastbaar eindproduct maakt bierbrouwers trots. Een brouwerij met bijzondere mensen en bijzondere bieren. In de commerciële brouwerij op Zorgpark Voorburg in Vught kunnen cliënten van Reiner van Arkel én andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, met trots leren en werken. Écht werk met echte klanten en gasten. Echte ervaringen die horen bij een echte baan. De brouwerij biedt aan aspirant-brouwers de gelegenheid om aan de hand van individuele trajecten te leren en te werken. Het belangrijkste doel is om hen op te leiden en te begeleiden naar betaald werk. Het plan is om een bierbrouwerij in het voormalige Mortuarium aan de rand van Zorgpark Voorburg te starten en verschillende (seizoens)bieren te brouwen. Het bier wordt verkocht aan lokale horeca-ondernemers, maatschappelijk verantwoorde bedrijven en rechtstreeks aan particulieren." Ook dit plan heeft het niet gehaald.

In juli 2021 komt er wederom een batch Broed Bier op de markt. Deze batch (2000 liter) is gebrouwen bij Brouwerij De Molen. Het plan is nu om na de zomer van 2021 een eigen brouwerij te starten in Station Zuid in Den Bosch. 

De ambitie is om (op termijn) naast een eigen brouwerij ook een proeflokaal mét terras in te richten.

#sociaal #duurzaam #lokaal #broedbier

In november 2022 is er nog geen nieuws over de plannen van de brouwerij. Is het initiatief mislukt?

Brouwers

(2019-2021)
(2019-2021)

Bieren (2)

BroedBier BroedBier Blond

In het nieuws

Oude logo's

2019


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur