Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Fuggles Microbrew

Hobbybrouwerij

Opgericht: 2016

Externe Links: Untappd Website

Contactgegevens

Provincie: Friesland

Vestigingsadres

Wytgaard (gemeente Leeuwarden)

Geschiedenis

Fuggles Microbrew is een kleinschalig brouwatelier waar men een eigen bier kan (laten brouwen) onder de enthousiaste en vakkundige begeleiding van drie hobbybrouwers.

De brouwerij is opgericht door Jan-Willem Uringa ("Theoloog, vader en geestelijk verzorger"), Job Wilts ("ICT-student. Voorliefde voor alle bieren. Met name donker & wulps.") en Bart Wilts ("SB&RM-student. IPA & smoked porters, echter stouts mogen niet ontbreken."). Eind 2015 werd besloten om van bier een vast project te maken. De kiem hiervoor werd echter al rond 2010 gelegd.

Fuggles is een idee van drie broers maar wordt gedragen door 18 ‘Fuggles-fans’. Het idee daarachter is dat er een club ‘vaste afnemers’ is, die hen kunnen inspireren, meedenken en feedback geven over het gebrouwen bier. Deze aandeelhouders hebben zich voor een bedrag ingekocht in de brouwerij en krijgen daarvoor gedurende twee jaar twaalf keer een geslaagd bier van Fuggles. Mede dankzij deze Fuggles-fans kan er worden gebrouwen met een 50 liter installatie van Speidel.

Eigenaren

(2016-heden)
(2016-heden)
(2016-heden)

Brouwers

(2016-heden)
(2016-heden)
(2016-heden)

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur