Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Bello

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2021

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Untappd Website

KvK-registratie: Brouwerij Bello (82105960)

Contactgegevens

Provincie: Utrecht

Telefoon: 06-12566264
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Meeuwenlaan 32
3645 GH Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Brouwerij Bello is een huurbrouwerij in Vinkeveen, opgezet door hobbybrouwer Kelvin Hoogeboom. De naam Bello is een directe verwijzing naar het lokale Bellopad, een befaamd wandelpad op een voormalige spoorlijnverbinding. De stoomlocomotief 'Bello' raasde via deze spoorlijn tot jaren '50 van de 19de eeuw door de woonplaats van de brouwer en bewijst nog steeds zijn dienst op het huidige stoomtreintraject Hoorn-Medemblik. Daarnaast is Bello een verbastering van het Italiaanse woord 'Bellissimo' wat staat voor mooi of prachtig, en dat is nou juist wat Bello wil voorschotelen: prachtig bier uit Vinkeveen.

Vanuit de passie voor het genieten van speciaal bier start hobbybrouwer Kelvin in december 2019 een thuisbrouwerij met een kleine brouwketel in de schuur achter zijn woning. Meerdere bierstijlen werden in 2020 ontwikkeld en er werd ervaring opgedaan in het vervaardigen van diverse bieren. Er wordt veelvuldig gebrouwen samen met vrienden van Kelvin waardoor er een kleurrijk palet ontstaat van diverse bierstijlen. Alle recepten worden ontwikkeld in Vinkeveen en kunnen als de bieren in de smaak vallen worden doorontwikkeld tot een grotere oplage.

Sinds maart 2021 richt Brouwerij Bello zich tot een breder publiek. In de zomer van 2021 kan kennis gemaakt worden met de 'Biondo', een Belgisch blond. Het bier wordt uitgebracht via TheNewBrew , een crowdfundings platform voor nieuwe bieren. Niet uitgesloten is dat er vanaf dat moment nog meer speciale bieren periodiek zullen verschijnen.

Eigenaren

(2021-heden)

Brouwers

(2021-heden)

Bieren (1)

Regulier assortiment

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur