Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Rubensbrouw

Brouwerij

Opgericht: 2019
Gestopt: 2021

Externe Links: Facebook Instagram Untappd Website

- Mogelijkheid voor workshops bierbrouwen

Provincie: Noord-Brabant

Vestigingsadres

Hurksestraat 19 5652 AH Eindhoven

Geschiedenis

  • "Bourgondisch leven, Bourgondisch bier"
  • "Bier om je bij thuis te voelen"

Rubensbrouw is geworteld als lokale Eindhovense brouwerij, met een lokale uitstraling en houding. Gestart uit liefde voor bier worden de traditionele brouwprocessen gecombineerd met nieuwe ingredi├źnten en methodes. De missie: toegankelijk en uniek bier brouwen voor de tevreden mens. Bier is de drank van het volk en waarom zou dat tegenwoordig alleen maar pils mogen zijn?

Er wordt kleinschalig en artisanaal gebrouwen, altijd volgens een vast recepten methode en controle om de kwaliteit te behouden. Er wordt een permanent standaardassortiment van drie klassiekers aangeboden (blond, IPA, tripel).

Rubensbrouw is een verbastering van de term Rubensvrouw; de typische volle dame uit de schilderijen van Peter Paul Rubens. In de tijd van Rubens waren Bourgondische Antwerpenaren al zot op bier. De Belgische bierstijlen staan aan de basis van de Rubensbrouw bieren.

In 2020 wordt deze brouwerij gevestigd in Gebouw Plan B in Eindhoven, een voormalig Philips innovatiepand. Ook Rijkshotel gaat naar deze locatie. Na de verhuizing wordt het stil rond de brouwerij.

In december 2021 wordt Rubensbrouw uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Eigenaren

(2019-2021)

Brouwers

(2019-2021)

Bieren (3)


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur