Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Huisbrouwerij Lindenbergh

Brouwerij

Opgericht: 2017

Externe Links: Facebook Instagram Untappd Website

KvK: Huisbrouwerij Lindenbergh (77971981)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

Telefoon: 06-45838160
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Generaal van Portlandlaan 2
5623 KX Eindhoven

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: Nee

Geschiedenis

Het begon allemaal in juni 2017 in het prehistorisch dorp in Eindhoven. Daar stonden de brouwers van het Peels Bierbrouwersgilde te brouwen. Dave werd aangestoken met het brouwersvirus, en werd lid van het gilde. Het eerste hobbybrouwsel was een Sterke Blonde uit het Peels Bierbrouwpakket van het Peels Bierbrouwersgilde. In de garage werden diverse bieren gebrouwen met namen als de La Déesse Tripel, La Déesse Urtyp, La Déesse Irish Red Ale en de La Déesse Tripel K. La Déesse vanwege Dave's voorliefde voor de Citroen DS. De opening van Huisbrouwerij Lindenbergh, toen nog hobbybrouwerij, was op 11 maart 2018 met een bierproeverij van 4 bieren.

Naast de in 2018 begonnen La Déesse lijn is er sinds mei 2020 een nieuwe lijn in het assortiment: Bulli. De Bulli is het welbekende VW busje zoals je die kent van vroeger: de ouderwetse hippiebus voor festivals, roadtrips en vakanties. Het eerste Bulli bier is de Bulli Irish Red Ale.

In juli 2020 was de officiële vergunning voor de brouwerij binnen. De douane heeft alles goedgekeurd. Daarmee kunnen de bieren ook verkocht worden.

Eigenaren

(2017-heden)

Brouwers

(2017-heden)

Bieren (1)

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur