Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Lekkerste Bockbier van Nederland

Onderscheiding

Gestart: 2001

Externe Links: Website

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie

Sinds 2001 wordt er door de organisatie 'Het Lekkerste Bockbier van Nederland' een blindproeverij georganiseerd om te bepalen wat het lekkerste Bockbier van Nederland is.

In 2001 begonnen in twee cafés (Arendsnest in Amsterdam en Bonte Koe in Purmerend) zijn ze in de jaren uitgegroeid tot een van de grootste blindproefwedstrijden door consumenten en liefhebbers.

In 2006 zijn ze van meerdere proefavonden in diverse cafés overgegaan naar één evenement in een van de Nederlandse brouwerijen waar de deelnemende bieren door de proevers in een competitie beoordeeld worden op het 'lekker' zijn. Het lekkerste bockbier hoeft niet het beste bockbier te zijn, maar wordt door de panelleden wel als het lekkerste bockbier beoordeeld.

Voor de beoordeling is er een tweedeling in de deelnemende bockbieren, waarbij geldt dat een alcoholpercentage t/m 7% alcohol als standaard bockbier wordt beschouwd en boven de 7% alcohol als zwaar bockbier. Alleen op fles gebotteld(e) najaarsbockbier(en) commercieel in de markt gezet kunnen meedoen.

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur