Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Broederscha(a)p

Brouwerij

Opgericht: 2020

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Brouwerij Broederschaap (77858662)

- Webshop voor online verkoop

Contactgegevens

Provincie: Overijssel

Telefoon: 06-19388061
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Voorstraat 98
8261 HV Kampen

Postadres

Plasweg 28
8271 CH IJsselmuiden (gemeente Kampen)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Openingstijden: Drie zaterdagen in de maand, vraag naar de openingstijden.
Rondleidingen:
 In samenwerking en aan te vragen op de site www.eenhoorn.eu

Geschiedenis

Op 4 november 2017 maakte De Eenhoorn bekend dat ze ook gaan brouwen; na eerst de sigaren, later de koffie en de thee hoopte directeur Thomas Klaphake medio 2018 ook het eerste eigen gebrouwen bier van Kamper bodem te kunnen schenken. Het gaat om kleinschalige productie van bier, in de stijl van de Eenhoorn. De Eenhoorn kocht voor dit doel een monumentaal pand op de hoek Voorstraat/Koldenhovensteeg. Voor het brouwen van het originele Kamper bier zocht De Eenhoorn in eerste instantie de samenwerking met David Lemstra van Proef- en Eetlokaal De Stomme van Campen. De samenwerking met David Lemstra kwam echter niet van de grond.

Op 1 maart 2020 wordt Bierbrouw Broederscha(a)p bij de KvK ingeschreven door Ronald ten Brummelhuis en Wouter de Haas. Biergenootschap Bierbrouw Broederscha(a)p organiseerde al bierproefavonden bij De Eenhoorn in Kampen. Sinds 2018 waren er al regelmatig (open) brouwdagen aan de Voorstraat 98 in Kampen.

Brouwerij Broederscha(a)p is ontstaan met twee vrienden, die onder het genot van een spelletje jeu de boules, op een mooie zomeravond in Frankrijk het idee kregen eens bier te gaan brouwen. Omdat Franse avonden ook nog weleens goed kunnen afkoelen droegen zij beiden een wollen vest. Met een mooi speciaalbier, een wollen vest en een fijne sigaar werden ze Team Wol.

Terug in Nederland werd het bierbrouwen in de tuin als hobby uitgeprobeerd. En zo werd een hobby een werkelijkheid. De bieren werden serieus genomen. Er kwam een cursus en een ontmoeting met de brouwer (Alex) die nu verantwoordelijk is voor alle recepten en smaken. Het bier viel in de smaak en er mocht met de Hanzedagen (2017) in Kampen gebruik gemaakt worden van een uniek pand in bezit van de eigenaren van de Eenhoorn.Brouwerij Broederscha(a)p is ontstaan met twee vrienden, die onder het genot van een spelletje jeu de boules, op een mooie zomeravond in Frankrijk het idee kregen eens bier te gaan brouwen. Omdat Franse avonden ook nog weleens goed kunnen afkoelen droegen zij beiden een wollen vest. Met een mooi speciaalbier, een wollen vest en een fijne sigaar werden ze Team Wol.

Vanaf juli 2020 werd Team Wol officieel Brouwerij Broederscha(a)p. De brouwerij staat voor brouwen met plezier, passie en enthousiasme. Proef en geniet, maar let op! Als er één schaap over de dam is...

Eigenaren

(2020-heden)
(2020-heden)
(2020-heden)
(2020-2020)

Brouwers

(2020-heden)
(2020-heden)

Bieren (3)

Regulier assortiment

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur