Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Klere Boght

Brouwerijhuurder

Webshop, Webshop

Opgericht: 2020

Externe Links: Facebook Instagram Untappd Webshop Website

Naam samenwerkingsverband KvK: Klere Boght (77598458)

Contactgegevens

Provincie: Zuid-Holland

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Pijperhof 6
2402 TX Alphen aan den Rijn

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk!

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

Hobbybrouwers die zich op 5 maart 2020 inschrijven bij de KvK. In 2020 willen ze een bier op grote schaal laten brouwen bij een andere brouwerij.

Klere Boght is in 2015 opgericht door Danny de Kleer. Daar komt ook het eerste deel van de brouwerijnaam vandaan. Het tweede deel is afgeleid van het woord bocht: Oud-Nederlands voor niet te drinken. Klere Boght maakt op kleine schaal speciaalbieren waar de brouwers zelf enthousiast van worden; met mooie, uitgesproken smaken en soms een gedurfde combinatie. Ze dragen namen die tijdens het brouwproces (en de bierproeverijen die erbij komen kijken) naar boven komen drijven en die verschillen van het simpele ‘X’ (een klassieke stout) naar het tongbrekende ‘My Robotfish has lost his Schwarzwalder Kirsch Torte in Space’ (een milkstout met – u raadt het al – kersen en chocolade).

De missie van Klere Boght is om op een ambachtelijke manier mooie bieren te brouwen in kleine batches. Alle bieren worden maar één keer gebrouwen en in een kleine gelimiteerde oplage van 150 flesjes uitgebracht. De mouten, hop en andere ingrediënten worden zo duurzaam mogelijk ingekocht en vers gebruikt om zo min mogelijk afval en restanten over te houden.

Op 28 juni 2020 wordt de eerste officiële batch Klere Boght gebrouwen in de eigen ketels. Op 10 augustus 2020 komt het eerste bier, Over The Hill, op de markt.

Eigenaren


Brouwers

Bieren (1)


-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur