Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Klere Boght

Brouwerij

Opgericht: 2020

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram Ratebeer Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Klere Boght (86682040)

- Webshop voor online verkoop (2020 - )

Contactgegevens

Provincie: Zuid-Holland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Pijperhof 6
2402 TX Alphen aan den Rijn

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee

Geschiedenis

Klere Boght is sinds 2015 actief als hobbybrouwerij. Opgericht door Danny de Kleer. Daar komt ook het eerste deel van de brouwerijnaam vandaan. Het tweede deel is afgeleid van het woord bocht: Oud-Nederlands voor niet te drinken.

Op 5 maart 2020 schrijven ze zich in bij de Kamer van Koophandel. De bieren worden gebrouwen in de brouwerij achter het huis. De schuur is hiervoor omgebouwd om aan alle richtlijnen te voldoen, en heeft de daarvoor benodigde AGP vergunning verkregen.

Klere Boght maakt op kleine schaal speciaalbieren waar de brouwers zelf enthousiast van worden; met mooie, uitgesproken smaken en soms een gedurfde combinatie. Ze dragen namen die tijdens het brouwproces (en de bierproeverijen die erbij komen kijken) naar boven komen drijven en die verschillen van het simpele ‘X’ (een klassieke stout) naar het tongbrekende ‘My Robotfish has lost his Schwarzwalder Kirsch Torte in Space’ (een milkstout met - u raadt het al - kersen en chocolade).

De missie van Klere Boght is om op een ambachtelijke manier mooie bieren te brouwen in kleine batches. Alle bieren worden maar één keer gebrouwen en in een kleine gelimiteerde oplage van 150 flesjes uitgebracht. Iedere fles wordt genummerd. De mouten, hop en andere ingrediënten worden zo duurzaam mogelijk ingekocht en vers gebruikt om zo min mogelijk afval en restanten over te houden.

Op 28 juni 2020 wordt de eerste officiële batch Klere Boght gebrouwen in de eigen ketels. Op 10 augustus 2020 komt het eerste bier, Over The Hill, op de markt. Voor de verkoop van de bieren is Klere Boght onder andere een samenwerking aangegaan met Bier Online.

Wellicht wordt er in de toekomst een bier in grotere oplage bij een andere brouwerij gebrouwen.

In december 2022 start een crowdfunding campagne voor een brouwerij op een nieuwe locatie, met grotere ketels en nog meer mogelijkheden om dikke, donkere bieren nog beter te brouwen, en andere stijlen te ontdekken. Het minimale bedrag wordt echter niet opgehaald, dus deze plannen vinden geen doorgang.

Eigenaren

(2020-heden)
(2020-2022)

Brouwers

(2020-heden)

Niet meer gebrouwen bieren (8)

Overig

- Insert Name Here - I Want A Yellow Eyed Penguin As A Pet Life is to Short, Eat Dessert First Mr. Beans Heaven Hill BA Over The Hill Over The Hills Shards are for Good Luck Viva La Vida

Organisatie Bierevenementen

  1. A Taste Of #45: Klere Boght @Café De Troubadour, 15 februari 2024
  2. So What! Craftbeer Invites: Klere Boght @So What!, Gouda (Zuid-Holland), 16 maart 2024
  3. Proeverij Takeover Klere Boght @Proeflokaal De 12 Stuyvers, 25 mei 2024

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur