Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

De Bierparel

Horeca

Ontvangstcentrum

Opgericht: 2011
Gelieerd aan: Budelse Brouwerij

Externe Links: Website

KvK-registratie: Budelse Brouwerij B.V. h.o. De Bierparel (17011764)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

Telefoon: 0495-491369
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Deken van Baarsstraat 5
6021 BG Budel (gemeente Cranendonck)

Geschiedenis

De Bierparel is het ontvangstlokaal van de Budelse Brouwerij. De inrichting ademt de brouwerijsfeer van weleer uit. De koperen brouwketels, waarin vroeger Budels Bier werd gebrouwen, zijn de blikvangers. Tafels met aanraakschermen waarop informatie te vinden is over de bieren van Budels en over toeristische activiteiten in de omgeving. Aan de bar hangen schermen waarop een bierquiz kan worden gespeeld. Bekijk op schermen een filmpresentatie over de historie en het brouwproces van de Budelse Brouwerij.

Het nieuwe ontvangstlokaal van de brouwerij werd met een druk op de knop geopend op donderdagmiddag 1 december 2011 door Harry Arts en burgemeester Bart Meinema van Cranendonck. Na het sluiten van discotheek De Bierketel stond het pand zo'n twee jaar leeg, voordat Budels het ging gebruiken als bezoekerscentrum.

Zowel het Proeflokaal (30 - 100 personen) als de Brouwzaal (50 - 750 personen) bieden tal van mogelijkheden. Ontvangsten kunnen gecombineerd worden met een bierproeverij, een rondleiding door de Budelse Brouwerij of met andere activiteiten in de omgeving. De Budels arrangementen zijn te boeken voor groepen vanaf 25 personen, alles op afspraak.

Informeer naar de extra mogelijkheden op culinair gebied, zoals de Streekparel uit Budel. Deze lokale lekkernijen zijn verrijkt met één van de Budels Bieren.


Excursie Budelse Brouwerij, 6 november 2015

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur