Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Work In Brew

Brouwerij

Opgericht: 2020
Status: In onderzoek

Externe Links: Facebook Instagram Twitter Website

KvK-registratie: Worldbrew Beverages B.V. (74526170)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

Vestigingsadres

Oisterwijk

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee

Geschiedenis

  • "Werken, Horeca én Bierbrouwen Hand in Hand"

Het voormalige Ketelhuis van Leerfabriek KVL is getransformeerd tot een locatie waar werken, eten en drinken én een bierbrouwerij (met naast alcoholisch bier ook 0.0% speciaal voor werknemers en zakelijke partners) hand in hand gaan.

De bierbrouwerij is bijzonder: het is een compacte installatie waar alleen de gisting van het bier plaatsvindt. De bierbrouwerij bevindt zich op de eerste verdieping en is direct te zien na binnenkomst bij de 100 jaar oude stoommachine. In het restaurant vind je naast een met zorg gekozen selectie vers gezette bieren ook bijpassende gerechten.

Work In Brew is een locatie voor ondernemers om vergaderingen en evenementen bij te wonen of te organiseren. Er zijn vergader- en luncharrangementen waarin het bier de hoofdrol speelt. Daarnaast bierproeverijen, rondleidingen en workshops om zelf bier te brouwen.

In januari 2020 wordt er proefgedraaid in de bierbrouwerij. De Turkse projectontwikkelaar Polimeks, die in 2018 vier beeldbepalende KVL-fabriekspanden kocht, had al in 2019 het Ketelhuis willen openen. Nog voor Polimeks er neerstreek, namen Roger ter Horst en Marco Faber het initiatief voor een stoombierbrouwerij op KVL. Dat concept ging niet door.

Worldbrew Beverages

Website

Het nieuwe bedrijf van ter Horst en Faber, Worldbrew Beverages, levert de grondstoffen. Bedoeling is om dat te gaan doen voor meer horeca-inrichtingen. Die kunnen zo hun klanten een 'bierbrouwervaring’ bieden zonder geluids- of geurhinder.

In het nieuws

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur