Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Stadshaven Brouwerij Rotterdam

Brouwerij

Vestiging van:


Opgericht: 2021

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Instagram LinkedIn Untappd Website

KvK-registratie: Bierfabriek Brouwerij B.V. (74271261)

Contactgegevens

Provincie: Zuid-Holland

Vestigingsadres

Rotterdam

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee

Geschiedenis

Havenbedrijf Rotterdam en Bierfabriek ontwikkelen samen de voormalige havenloods aan de Merwehaven tot Stadshaven Brouwerij Rotterdam én horeca. Naast brouwerij, proeflokaal en restaurant komt er een groot terras aan de Nieuwe Maas. Stadshaven Brouwerij Rotterdam is onderdeel van de Bierfabriek, die al vestigingen heeft in Delft, Amsterdam en Almere.

De geplande opening van de Stadshaven Brouwerij Rotterdam wordt door het coronavirus verschoven van oktober 2020 naar 2021. De brouwerij begint met brouwen in februari 2021. De horeca gaat, als alles volgens planning verloopt, open in april 2021.

Logo
Het anker is een eerbetoon aan de Rotterdamse haven. Die zich sinds 1962 de grootste van de wereld mocht noemen. Inmiddels is dit niet meer zo. Ook is de vorm van een reefer terug te zien in het logo. Een reefer is een boot die temperatuurgevoelige goederen (zoals fruit) vervoert. De industriële elementen uit het logo zijn direct te voelen als je de Merwehaven binnenkomt. De brouwerij heeft zich verankerd in dit gebied. Vanuit deze haven gaat de brouwerij het avontuur aan en de zoektocht om met de beste ingrediënten lekkere bieren te brouwen

Brouwers

(2020-heden)

Bieren (2)

Regulier assortiment


Overig

In het nieuws

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur