Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Kennisinstituut Bier

Bierig Bedrijf

Opgericht: 2009
Gestopt: 2022

KvK-registratie: Stichting Kennisinstituut Bier (09192258)

Provincie: Gelderland

Vestigingsadres

Generaal Foulkesweg 72 6703 BW Wageningen

Geschiedenis

Kennisinstituut Bier is het wetenschappelijke instituut over verantwoorde bierconsumptie en gezondheid. Kennisinstituut Bier wil de kennis vergroten over verantwoorde bierconsumptie en het effect hiervan op de gezondheid. Ze doen dit door wetenschappelijke kennis te verzamelen, te duiden en in perspectief te plaatsen. Opgericht op 1 februari 2009.

Initiatiefnemer van het Kennisinstituut Bier is het Centraal Brouwerij Kantoor, waarin de grote Nederlandse bierbrouwers samenwerken. Het Centraal Brouwerij Kantoor (later Nederlandse Brouwers) heeft een zetel in het bestuur van het instituut samen met de algemeen directeur van Heineken, Philip de Ridder. Doel is om onderzoek te doen naar ’de wetenschappelijke achtergronden van verantwoorde bierconsumptie’ en daarmee het imago van bier verbeteren. Drie hoogleraren zijn betrokken bij de oprichting: voorzitter Frans Kok (hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Wageningen Universiteit), Joop van der Pligt (hoogleraar sociale psychologie in Amsterdam) en Arne Astrup (hoogleraar humane voeding). 

Producten o.a.:

  • Bierwijzer
  • Glazenstandaard
  • Scheurblok - Blik op alcohol
  • Scheurblok - Diabetes & Alcohol
  • Nascholing Alcohol & Gezondheid

Het Kennisinstituut Bier stopt per 1 januari 2023. Het werk wordt voortgezet door het Beer & Health platform van The Brewers of Europe.

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur