Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Boot 122

Brouwerij

Opgericht: 2020

Externe Links: Facebook Instagram Untappd Website

Naam samenwerkingsverband KvK: Brewpub Utrecht V.O.F h.o. Boot 122 (64717712)

Contactgegevens

Provincie: Utrecht

Vestigingsadres

Utrecht

Postadres

Utrecht

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: Nee

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

In de loop van 2020 zal er een kleinschalige bierbrouwerij en proeflokaal op de kade bij Culturele Vrijhaven de Nijverheid in het Werkspoorkwartier worden gevestigd. De brouwerij is een initiatief van Carlos Kok en Eelco Bosman. Carlos was mede-oprichter en eigenaar van de Oproer Brewpub en was ook op vrijwillige basis als inkoper en barman werkzaam bij het Utrechtse Cafe Averechts. Ook Eelco was werkzaam voor de Oproer Brewpub alsook voor de Utrechtse bierwinkel De Bierverteller.

Het proeflokaal word gehuisvest in Boot 122, een voormalige woonark van het alom bekende Zandpad in Utrecht, die op de kade is geplaatst. De bierbrouwerij wordt gehuisvest in twee gestapelde zeecontainers. De gebruikte bouwmaterialen worden zoveel mogelijk gezocht in voormalige slooppanden en bij tweedehands bouwmaterialenmarkten. De initiatiefnemers gaan voor circulair waar dat mogelijk is en ecologisch/nieuw waar nodig.

Voor het zover is zullen eerst de vergunningen moeten worden geregeld. Op 30 juli 2019 werd bij de Gemeente Utrecht een omgevingsvergunning aangevraagd voor "het plaatsen van twee containers en deze inrichten als brouwerij".

Onder de naam Brewpub Utrecht lid van CRAFT sinds 16 juli 2018.

In 2019 start een crowdfunding campagne om minimaal € 130.000 en maximaal € 160.000 op te halen. Deze crowdfunding haalt het minimale bedrag niet.

Zoals je ongetwijfeld gezien zult hebben is het ons niet gelukt het door ons gewenste bedrag bij onze crowdfunding op te halen. Wij hebben ons verkeken op de crowdfunding, hadden andere keuzes kunnen en moeten maken in onze financiering, en het aandeel crowdfunding daarin. Het goede nieuws is: wij gaan verder met ons project! Boot 122 gaat er komen, maar wel met een aangepast plan. We gaan onze productieruimte wat kleiner laten beginnen, door niet de door ons gewilde brouw- en tapinstallatie in één keer aan te schaffen, maar deze in stappen uit te bereiden. Op deze manier kunnen wij met een veel kleiner startkapitaal beginnen. Hiervoor kunnen we nog steeds jouw hulp gebruiken! Heb je interesse in het financieel steunen van ons? Stuur ons een berichtje en we nemen snel contact met je op. Met dit geld kunnen we de pub operationeel maken en de brouwerij, frisdrankmakerij en destilleerinstallatie (zij het in afgeslankte vorm) gaan opzetten. Wij zullen een paar weken vertraging oplopen, maar we zetten vol in op een opening aan het begin van aankomende zomer! Doe je mee? Laat het ons weten. We hopen snel van je te horen! Mocht je nog vragen hebben, PM ons.
Eelco en Carlos
Facebook, 1 februari 2020

Op 18 september 2020 zijn de vergunningen binnen en gaat de boot open.

Eigenaren

(2020-heden)
(2020-heden)

Bieren (4)

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur