Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij De Bronzen Ezel

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2019
Gestopt: 2022

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Untappd Website

KvK-registratie: Van Tunen Speciaalbier h.o. Brouwerij De Bronzen Ezel (74696416)

Provincie: Noord-Holland

Postadres

Heemskerk

Geschiedenis

De Bronzen Ezel is ontstaan als biercollectief. Na het stoppen van Brouwerij 5Hoog is brouwer Nick van Tunen als zelfstandige doorgegaan en is De Bronzen Ezel opgericht. De brouwerij brouwt als biercollectief in beperkte oplages bijzondere bieren voor liefhebbers van exclusieve bieren. De brouwerij brengt ongeveer tweemaal per jaar een enkele batch uit.


Heemskerks biercollectief De Bronzen Ezel brouwt eigen bier
RTV Heemskerk, 2 augustus 2019
De Bronzen Ezel is geen typische brouwerij, maar een collectief. Wat zij willen is een eigen speciaalbier brouwen voor de echte liefhebbers en daar zijn ze vrij koppig in! Hoe dat in zijn werk gaat? We namen een kijkje in de bierbrouwerij en spraken met de Heemskerkse brouwer Nick van Tunen en brouwerij eigenaar Kees Schouten. De naam ‘De Bronzen Ezel’ verwijst naar Nick’s afkomst als Heemskerker en in het bijzonder naar het bronzen beeld van het ezeltje in het midden van ons dorp.

Op 19 juli 2022 kondigt Nick het einde van de Bronzen Ezel aan, via een blog.

... "Hoewel ik altijd met veel plezier de bieren heb gemaakt en op de markt heb gezet, slaat de balans te veel door naar marketing en verkoop en te weinig naar het brouwen. Ik heb daarom besloten om met commercieel brouwen te stoppen en weer gewoon lekker bier als hobby te gaan maken."....

Eigenaren

(2019-2022)

Brouwers

(2019-2022)

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur