Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Buutegeweun

Brouwerij

Opgericht: 2019
Gestopt: 2021

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Untappd Website

KvK-registratie: Brouwerij Buutegeweun (75125188)

Provincie: Zuid-Holland

Vestigingsadres

Zuiddijk 35 3255 LV Oude-Tonge (gemeente Goeree-Overflakkee)

Geschiedenis

Brouwerij Buutegeweun werd opgericht uit ware liefde voor de gouden, magische drank. De naam Buutegeweun is buiten normaal in positieve zin.

De kleine brouwerij was gevestigd aan de Zuiddijk te Oude-Tonge. De eigenaar van de brouwerij was Sjalitha Schop, opgegroeid in Stad aan't Haringvliet. Met 15 jaar ervaring in de horeca en twee horecadiploma's (Horeca Ondernemer/Manager en Gastronomie) is het starten van een eigen onderneming een droom die uitkomt. Danny Ramdayal is de brouwer. Danny, geboren en getogen in Sommelsdijk, is in 2017 begonnen als hobbybrouwer. Naast het brouwen is Danny een hobbykok/bakker.

De bieren werden gelanceerd op het Ouddorps BierFestival op 28 maart 2020. Dit was dan tevens de officiële opening van de brouwerij. De bieren werden voornamelijk in de eigen horeca-onderneming worden verkocht.

Op 1 december 2021 werd op Facebook aangekondigd dat het doek is gevallen voor brouwerij Buutegeweun. Het kan zijn dat er in de toekomst een nieuwe onderneming wordt opgestart, waar en wanneer blijft nog in het ongewisse.

Eigenaren

(2019-2021)

Brouwers

(2019-2021)


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur