Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij De Man

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2018
Gestopt: 2022

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: BeerAdvocate Brewver Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: De Man (71312587)

Provincie: Noord-Brabant

Postadres

Tilburg

Geschiedenis

Het begon allemaal op kerstavond 2017 toen twee vrienden, Kiki en Tom, grapten over het oprichten van een brouwerij. Een paar maanden later, april 2018 besloten ze om het gewoon te doen en daarmee was brouwerij De Man geboren! Kiki is "De vrouw achter het bier".

"We maken niks onder de 8%, we maken sterk bier om te delen. Zodra er wat bier op is, komen die sterke verhalen vanzelf boven drijven."

Begin 2019 komt het eerste bier op de markt.

In december 2022 kondigen ze aan dat ze gaan stoppen:

HET EINDE VAN BROUWERIJ DE MAN ?. Wat begonnen is als een grap op kerstavond 2017 groeide al snel uit tot een micro brouwerij die van Groningen en Maastricht te vinden was. We begonnen in een 'prachtig' antikraak pand (swipeeeeh) aan de berglandweg, met 300m2 waarvan we effectief zo'n 50m2 gebruikte. Daar hebben we geëxperimenteerd alsof ons leven er vanaf hing, iedere zaterdag bedachten we nieuwe (domme) dingen. Maar het commercieel brouwen deden we in het begin bij @reuzenbieren en daarna bij @weerterstadsbrouwerij en @brouwerijstollenberg & @brouwerij_den_drul. T was écht allemaal suuuuper vet! We hebben zoveel mooie bieren mogen brouwen én drinken! Maar na 5 jaar zijn we niet waar we wilden zijn op dit punt. Met pijn in ons hart besloten we er een punt achter te zetten. Vanaf nu focussen we ons alleen nog maar op het bier drinken. We willen iedereen bedanken wie ooit iets van ons heeft gedronken, of je het nu te zuipen vond of niet. We love you all ♥️. De webshop blijft nog eventjes open, alle bieren zijn afgeprijsd, koop je er 6 dan krijg je zelfs 25% korting. Special thanks to @thrashharder @indenacht @galeacraftbeers @elingscraftbeerdrinks @bierboetiek AND MANY MORE!

#craftbeer #bier #beer #craftbeerlife #tilburg #craftbeerporn #nederland #bierbierbier

(Facebook, 3 december 2022)

Eigenaren

(2018-2022)
(2018-2022)

Brouwers

(2018-2022)
(2018-2022)

Bieren (18)

Bedankt Man Black Treats De Eerste Man Op De Maan De Kerstman De Man In De Morgen De Man In De Morgen Indian Blend De Man In De Nacht De Man Met De Hamer De Man Van Het Volk De Man Van Je Dromen De Pannenkoekenman Banoffee Pancake Breakfast Stout De Pannenkoekenman Blueberry Cheesecake Pancake De Pannenkoekenman Choco Hazelnut Pancake Breakfast Stout De Pannenkoekenman Maple Pancake Breakfast Stout De Vrouw Van Je Dromen We Stand With Ukraine You Tonka To Me? You Tonka To Me? Bourbon BA

Oude logo's


2019


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur