Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Rabauw Craft Beer

Brouwerij

Webshop

Opgericht: 2019

Namen

(2019-2020) Vagabond Socially Crafted Beer
(2020-) Rabauw Craft Beer

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Untappd Webshop Website Website

KvK: Stichting Vagabond Socially Crafted Beer h.o. Rabauw Craft Beer (73835129)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Ridderplein 33
5421 CX Gemert (gemeente Gemert-Bakel)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Rondleidingen: Ja - Rondleidingen na reservering

Aangesloten bij

CRAFT

Bierverkoop


Geschiedenis

Stichting Vagabond is een kleinschalige bierbrouwerij op initiatief van Gijs Verhagen (hobby-brouwer), Ad Penninx (begeleider passend onderwijs op het ROC Ter AA) en Rik Feijen. Bij de brouwerij werken mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. De brouwerij biedt arbeidsmatige dagbesteding, werkplekken en re-integratie naar regulier werk. In de brouwerij werkt de doelgroep in een gestructureerde omgeving aan hun werknemersvaardigheden en zelfvertrouwen als medewerker. Er zijn verschillende werkzaamheden waarbij op allerlei niveaus verantwoordelijkheden worden gegeven en uitdagingen worden geboden. Doel is om de zelfredzaamheid van de doelgroep onder professionele begeleiding stapsgewijs te vergroten. Er worden ambachtelijke bieren gebrouwen, gebaseerd op de Belgische stijlen met een invloed van Amerikaanse craft brouwers.

Hoppig Heeswijk was het eerste bierfestival waar de bieren van deze brouwerij te proeven waren. Op 8 september 2019 was de officiële opening en open dag van de brouwerij.

Op 1 september 2020 wordt de naam van de brouwerij gewijzigd. Gedwongen door een claim uit maart 2020 van Brauerei Vagabund uit Duitsland die de naam zes dagen eerder heeft geregistreerd. De nieuwe naam wordt Rabauw, een middeleeuws synoniem voor vagebond. Socially Crafted staat niet meer in de naam, maar zoals ze zelf zeggen "... dat we sociaal zijn hoeven wij niet te vertellen, vinden wij. Dat kom je zelf maar een keer ontdekken".

Eigenaren

(2019-heden)
(2019-heden)
(2019-heden)

Brouwers

(2019-heden)

Bieren (4)


In het nieuws

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur