Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Rabauw Craft Beer

Brouwerij

Opgericht: 2019

Namen

(2019-2020) Vagabond Socially Crafted Beer
(2020-) Rabauw Craft Beer

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Untappd Webshop Website Website

KvK-registratie: Stichting Vagabond Socially Crafted Beer h.o. Rabauw Craft Beer (73835129)

- Webshop voor online verkoop (2019 - )
- Sociaal werkbedrijf; werknemers met afstand tot arbeidsmarkt

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Ridderplein 33
5421 CX Gemert (gemeente Gemert-Bakel)
Foursquare City Guide

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Rondleidingen: - Rondleidingen na reservering

Aangesloten bij

CRAFT

Vestigingen

(2021-heden)

Bierverkoop

Craft Only

Geschiedenis

Stichting Vagabond is een kleinschalige bierbrouwerij op initiatief van Gijs Verhagen (hobby-brouwer), Ad Penninx (begeleider passend onderwijs op het ROC Ter AA) en Rik Feijen. Bij de brouwerij werken mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. De brouwerij biedt arbeidsmatige dagbesteding, werkplekken en re-integratie naar regulier werk. In de brouwerij werkt de doelgroep in een gestructureerde omgeving aan hun werknemersvaardigheden en zelfvertrouwen als medewerker. Er zijn verschillende werkzaamheden waarbij op allerlei niveaus verantwoordelijkheden worden gegeven en uitdagingen worden geboden. Doel is om de zelfredzaamheid van de doelgroep onder professionele begeleiding stapsgewijs te vergroten. Er worden ambachtelijke bieren gebrouwen, gebaseerd op de Belgische stijlen met een invloed van Amerikaanse craft brouwers.

Hoppig Heeswijk was het eerste bierfestival waar de bieren van deze brouwerij te proeven waren. Op 8 september 2019 was de officiële opening en open dag van de brouwerij.

Op 1 september 2020 wordt de naam van de brouwerij gewijzigd. Gedwongen door een claim uit maart 2020 van Brauerei Vagabund uit Duitsland die de naam zes dagen eerder heeft geregistreerd. De nieuwe naam wordt Rabauw, een middeleeuws synoniem voor vagebond. Socially Crafted staat niet meer in de naam, maar zoals ze zelf zeggen "... dat we sociaal zijn hoeven wij niet te vertellen, vinden wij. Dat kom je zelf maar een keer ontdekken".

In april 2021 werd bekend gemaakt dat de brouwerij gaat uitbreiden. De brouwerij verhuist naar Strijp-S in Eindhoven. In het pand aan de Torenallee, waar tot 1 april 2021 Soul Kitchen zat, komt behalve een brouwerij ook een proeflokaal en de Rabauw Academy. Rabauw neemt de inventaris over en huurt het pand, net zoals Soul Kitchen, van Futuris, een instelling voor zorg, wonen en werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Rabauw werkt samen met Futuris en heeft plek voor vijftig mensen die vrijwillig komen werken op reguliere werkplekken, dagbesteding, leerwerk en re-integratieplekken in de horeca, brouwerij en distributie. De Eindhovense vestiging van Rabauw is wat groter dan die in Gemert aan het Ridderplein. In Gemert worden nog wel de kleinere recepten gebrouwen. Half juli gaan de deuren aan de Torenallee open.

Eigenaren

(2019-heden)
(2019-heden)
(2019-heden)

Brouwers

(2019-heden)

Bieren (4)

Regulier assortiment

Blonde Rauwdouwer Dapper Blond Trotse Tripel Witte Woestaard

Niet meer gebrouwen bieren (1)

Overig

Paal Noch Perk

Organisatie Bierevenementen

  1. Gimmertse Bokkentocht 2020
  2. Gimmertse Bokkentocht 2021

In het nieuws

Oude logo's

2019 2020

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur