Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

De Brouwkamer

Brouwerij

Opgericht: 2018

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: The Drawingroom B.V. h.o. De Brouwkamer (63633051)

- Eigen hopveld (2016 - )

Contactgegevens

Provincie: Utrecht

Telefoon: 06-24284466
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Baarnsche Dijk 6B2
3741 LR Baarn

Hopveld

Baarnsche Dijk 6B2
3741 LR Baarn

Postadres

Baarn

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: ja

Geschiedenis

De Brouwkamer brouwt ambachtelijk bieren met gebruik van eigen geteelde hop. De brouwerij begon in 2014 als een hobby van twee thuisbrouwers Justin Gerritse & Jiek Weishut. De Brouwkamer Spotify playlist werd aangemaakt en de huiskamer en keuken werden in beslag genomen.

De drijfveer van de brouwers zelf, naast de aanmoediging van vrienden en kenners uit de bierwereld om te komen met steeds betere bieren, zorgde voor een enthousiast momentum. Hoe meer studieboeken, workshops en conferenties werden verslonden hoe meer de vraag groeide. Het idee om op bescheiden schaal het gebrouwen bier te presenteren aan een breder publiek ontstond al snel.

Het brouwwater van de Brouwkamer vindt haar oorsprong in de bossen tussen Soesterberg en Soest, rijksmonument Soestduinen. Het waterprofiel is zeer zacht en leent zich uitstekend voor het brouwen van veel van de Brouwkamer craft bieren. De verse mouten worden bij verschillende mouterijen ingekocht met speciale aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit.

Er wordt op bescheiden schaal gebrouwen met een verscheidenheid aan eigen geteelde hop en kruiden, om te komen tot zeer verleidelijke en doordrinkbare bieren.

Het logo is een combinatie van de J van brouwers Justin en Jiek en artdirector/designer Joey Kops en de B van Baarn, Bier en de Brouwkamer.

Hopveld

Met oog voor het brouwersambacht werd er in 2016 gestart met de aanleg van een hoptuin en het kweken van eigen kruiden. Wat begon als een aankoop van een enkel hop stekje mondde uit in een additionele passie. Het kweken van die begeerlijke hop aroma's voor de verschillende Brouwkamer bieren. Na verschillende ingewonnen adviezen werden meerdere jonge hopplanten geïmporteerd uit Duitsland (Cascade en Bramling Cross).

Brouwers

(2018-heden)
(2018-heden)

Bieren (3)

Regulier assortiment

In het nieuws

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur