Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Borst Bier

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2019
Gestopt: 2024

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram Ratebeer Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Borst Bier (74112430)

- Webshop voor online verkoop (2019 - )

Provincie: Noord-Holland

Postadres

Spanbroek (gemeente Opmeer)

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

  • "Borst Bier - Gewoon Speciaal"

Borst Bier is een kleine onafhankelijke brouwerij in het hart van Noord-Holland, Spanbroek.

Borst Bier streeft ernaar om doordrinkbare en toegankelijke bieren te brouwen die smaakvol en complex zijn. Intens genieten van het drinken van smaakvol bier. Wanneer je bier drinkt met mensen die belangrijk voor je zijn smaakt het alleen maar beter. Als je er niet bij stil staat lijken deze momenten misschien gewoon, maar als je dit wel doet zijn ze toch eigenlijk heel speciaal. Hier proberen ze bij Borst Bier bewust van te zijn en dit soort momenten niet zomaar voorbij te laten gaan. Met dit in gedachte zijn de bieren gebrouwen en hebben namen gekregen die hier mooi op aansluiten. Ze zijn voorzien van een mooie quote passend bij de naam van het bier. Resulterend in namen als Betrouwbaar Blond, Trotse Tripel en Wilskrachtig Wit.

De recepten voor Borst Bier zijn allemaal op kleine schaal ontwikkeld, getest en gebrouwen door Rik Borst. Het brouwen op grote schaal doet Rik op dit moment nog bij De Noord-Hollandse Bierbrouwerij. Hier kan hij Borst Bier op grote schaal brouwen door gebruik te maken van hun brouwinstallatie.

Borst Bier is ontstaan vanuit nieuwsgierigheid en passie voor speciaalbier van oprichter Rik Borst. Het brouwen van eigen bieren is namelijk begonnen als hobby. Wat begon als een hobby, groeide al snel uit tot de ambitie om een eigen brouwerij te beginnen. Het oprichten van een eigen brouwerij voelde als een logische stap. Dit was een mooie combinatie van de passie voor speciaalbier met de opgedane kennis in ondernemerschap vanuit zijn opleiding. Bij het oprichten van een eigen brouwerij komt veel kijken, van ontwerp en vormgeving, het creëren van content, uitstippelen van toekomststappen, logistieke zaken en ga zo maar door. Gelukkig zijn er genoeg vrienden en familie die graag een handje helpen! Om dan te eindigen met een welverdiend glas bier.

De brouwerij heeft de ambitie om een eigen brouwinstallatie te realiseren met een bijbehorend brouwcafé, waar de bieren direct uit de tanks gedronken kunnen worden.

Eigenaren

(2019-2024)

Brouwers

(2019-2024)

Bieren (4)

Regulier assortiment

Betrouwbaar Blond Humorvolle Herfstbock Trotse Tripel Wilskrachtig Wit

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur