Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Hopperveld

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2019
Gestopt: 2024

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Brouwerij Hopperveld (74439391)

- Webshop voor online verkoop (2021 - )

Provincie: Noord-Brabant

Postadres

Dinteloord (gemeente Steenbergen)

Geschiedenis

De naam Brouwerij Hopperveld is een samenvoeging van de voorliefde voor hop en de familienaam van Maurice "van Overveld". Deze naam werd samen met Bart van Delft bedacht. Samen met Bart werd ook het logo voor de brouwerij ontworpen. Beetje bij beetje kwam het tot concretere plannen en ontstond er een receptuur voor een speciaal bier. Speciaal omdat de suikerbiet een belangrijk onderdeel van dit bier is. De suikerbiet is en verwijzing naar de suikerfabriek van Dinteloord.

Via een lokale boer werden de eerste suikerbieten verkregen en hier werd het eerste echte bier van de brouwerij "'n Bietje Hoppig" mee gebrouwen. De plaatselijke slijters waren zeer geïnteresseerd en het eerste brouwsel van 2 x 60 liter vond gretig aftrek. Al snel volgde een tweede batch van 1000 liter, gebrouwen in Den Helder. De volgende stap is het brouwen van meerdere speciaalbieren.

In de loop staakte de brouwerij de brouwactiviteiten omdat het niet meer rendabel bleek en de brouwerij niet meer te combineren bleek met de baan die Maurice en Bart ernaast hadden.

Eigenaren

(2019-2024)

Brouwers

(2019-2024)
(2019-2024)

Bieren (1)

Regulier assortiment

'N Bietje Hoppig

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur