Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Graansilobier

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2018

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Twitter Untappd Website

Statutaire naam KvK: Maripaan Groep B.V. h.o. Graansilobier (39050631)

Contactgegevens

Provincie: Groningen

Telefoon: 050-2003600
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Postbus 6060
9702 HB Groningen

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk!

Geschiedenis

Met trots werd in augustus 2018 het eerste Graansilo bier gelanceerd : Graansilo blond. Inmiddels bestaan er drie verschillende Graansilo bieren, namelijk blond, tripel en IPA. Het unieke aan Graansilo bier is dat het door en door Gronings is. De smaak en het design is bepaald door inwoners van Groningen omdat de smaak van iedere soort wordt bepaald door een panel van 70 Groningers. Hun mening vormt de basis voor het ontwikkelen en brouwen van de verschillende biersoorten. Vandaar het motto: Door & Door Groningen. "Het is niet aan ons wat lekker bier is, het is aan de Groningers om ons te vertellen wat ze lekker vinden."

De Graansilo bieren worden gebrouwen bij brouwerij Martinus in Groningen. In eerste instantie leek het hier te gaan om een opdrachtbier, maar ondertussen zijn de activiteiten van Graansilobier dermate dat er sprake is van een volwaardige brouwerij huurder.

Graansilobier is een onderdeel van de Maripaan Groep BV. Dit is een franchise organisatie in Groningen, opgericht door Anrico Maat en Paul Papo. Onder deze franchise vallen een groot aantal van de Jumbo vestigingen in Noord Nederland.

Eigenaren


Bieren (3)

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur