Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Floembier

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2019

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Untappd Website

Statutaire naam KvK: Floem Bier Brouwerij (74117092)

Postadres

Hoofdweg 36
9905 PD Holwierde (gemeente Delfzijl)

Bezoek niet mogelijk!

Provincie: Groningen

Geschiedenis

Appingedam was de hoofdstad van de Ommelanden Fivelingo. Het is tot op heden, samen met de stad Groningen, één van de twee plaatsen met historische stadsrechten in de provincie. Dankzij de gunstige ligging aan de rivier (drinkwatervijver) de Floem en het schone water, kent Appingedam een rijke geschiedenis op het gebied van bierbrouwen. Door de Floem hadden de Damsters hun eigen drinkwater en was het water uit de Floem veel beter geschikt voor het brouwen van bier dan andere wateren en meertjes in en rondom Appingedam. Het schoonhouden en leegscheppen van de drinkwatervijvers zoals de Floem, waren gemeenschappelijke gebeurtenissen. Het moest bij voorbaat duidelijk zijn dat het 'plezierwerk' voor de eigen gemeenschap betrof.

Het het spreekwoord luidt dan ook; 'Een echte Damster moet uit de Floem gedronken hebben'. Floembier wil met de brouwerij de bierbrouw geschiedenis van Appingedam in ere herstellen en opnieuw op de kaart zetten.

Begonnen als hobbybrouwerij, schrijft men zich in 2019 in bij de KvK.

Op zondag 14 april 2019 wordt het eerste bier gebrouwen in de ketels van Brouwhotel Parkzicht. Op zaterdag 25 mei 2019 werd het Floembier gelanceerd bij Gall & Gall Appingedam.

Eigenaren

Brouwers

-- Adverteerders --

© 2017-2019 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur