Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Stichting Brew Class

Workshopbrouwerij

Opgericht: 2019
Gestopt: 2021

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Untappd Website

KvK-registratie: Stichting Brew Class (73731730)

Provincie: Limburg

Vestigingsadres

Bethlehemweg 2 6222 BM Maastricht

Geschiedenis

22 februari 2018, Jonathan, Anton en Floris staan bij de geboorte van De Campus Brouwerij. Deze drie studenten aan de Hotel Management School Maastricht hebben een liefde voor speciaalbier en het verhaal erachter. Zo ontstond er een nauwe samenwerking toen werd besloten om mee te doen aan de Bierbrouwwedstrijd van de Brand Brouwerij. Zonder enige informatie over bierbrouwen ging men aan de slag. Toentertijd als Brouwvereniging De Campus 'geul 1 kort'.

Na een avond informatie gezocht te hebben werd besloten een brouwketel, schrootmolen, gistvat, wortkoeler, slangen, mengemmer, filters, moutpakketten, hop, gist, kroonkurken, kroonkurkapparaat en een boek te kopen. Dat laatste niet geheel onbelangrijk aangezien moest worden begonnen bij stap 1: 'Wat is brouwen?' Naast dit boek en de vele websites/forums kwam ook hulp van Tom de Lepper, die op dat moment bezig was met het starten van de Maastrichtse Stadsbrouwerij de Maltezer (gevestigd in een deel van de oude Ridder Brouwerij). Na dit gesprek was het duidelijk dat meedoen met de wedstrijd een te grote stap was en dat er beter bij de basis kon worden begonnen.

Bijna een jaar later en heel veel bieren verder, is de hobby professioneel gemaakt. Brew Class focust op onderzoek en experimenten met bier gericht op de gastronomie. De naam: ''De Campus Brouwerij'' waar het allemaal mee begon wordt nu gebruikt voor het flagship craftbeer.

De Stichting Brew Class is een niet-commerciële microbrouwerij die door studenten wordt gerund in de bourgondische studentenstad Maastricht. Het doel is om studenten in Maastricht de mogelijkheid te bieden om kennis/inzicht/ervaring te verkrijgen over bierbrouwen en het ondernemerschap van een kleine brouwerij.

Eigenaren

(2019-2021)


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur