Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Bierverbond

Brouwerij

Opgericht: 2018

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: BeerAdvocate Brewver Facebook Facebook Group Facebook Group Instagram LinkedIn Ratebeer Twitter Untappd Webshop Website Website

KvK-registratie: Bierbrouwerij Kadoelen h.o. Bierverbond (71957359)

- Brouwt ook bij andere brouwerijen
- Webshop voor online verkoop (2019 - )

Contactgegevens

Provincie: Noord-Holland

Telefoon: 06-55117639
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Het Aambeeld 9-1
1969 NC Heemskerk

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

  • Leven. Liefde. Lachen. Lager.

Brouwerij Bierverbond is in 2018 opgericht door hobbybrouwer Theo Verriet en ondernemer Gert Hoff. In november 2015 werden de eerste stappen gezet als hobbybrouwer met de aanschaf van een thuisbrouwpakket bij Xenos. In mei 2016 werd met de aanschaf van een bierbrouwstartpakket de volgende stap in de professionalisering van de brouwhobby gezet. In juni 2016 verhuisden de brouwactiviteiten van de keuken naar het tuinhuis. In augustus 2016 werd een eerste poging ondernomen om een pils te brouwen. Deze poging liep op niets uit, omdat de vergisting niet op gang kwam. In september 2016 werd een brouwcursus gevolg bij de Amsterdamse Brouwvereniging De Bierkaai. In oktober 2016 werd een brouwinstallatie van het merk Grainfather aangeschaft. In november 2016 werd de koffiemolen vervangen door een schrootmolen. In april 2017 werd een eerste plan uitgewerkt voor het starten van een bierbrouwerij. Op dat moment was de werknaam nog Bierbrouwerij Kadoelen. In juli 2017 werd een eerste bierproeverij georganiseerd.

Aanvankelijk werd er dus op kleine schaal gebrouwen in een tuinhuis aan de Kadoelenweg 205 in Amsterdam, maar al snel werd er uitgeweken naar een bedrijfspand in Heemskerk. De brouwerij brouwt in haar accijnsgoederenplaats (AGP) in Heemskerk kleine batches lager-bier die op bierfestivals worden getest op het publiek. Succesvolle recepten worden bij Huttenkloas in Albergen in een groter volume gebrouwen. Deze brouwerij heeft de koelcapaciteit die nodig is voor het brouwen van lager-bieren. De brouwerij werd opgericht op 1 juli 2018 en noemt zichzelf een Open Source brouwerij, vanuit de gedachte "Wij geloven dat we door het delen van kennis samen een beter bier kunnen maken. We doen daarom nergens geheimzinnig over, vraag ons het hemd gerust van het lijf!". De recepten van de bieren zijn openbaar. De brouwerij richt zich uitsluitend op de productie van lagers (bieren van lage gisting).

Pils, een Vienna Lager zoals die in Oostenrijk werd gedronken nog voordat de Tsjechen Pils uitvonden, een stevige Dortmunder en een Märzen. Er worden ook modernere varianten gebrouwen, zoals een India Pale Lager, een Baltic Porter en een koud vergist tarwebier met Amerikaanse hoppen waardoor het "limoentje" er feitelijk al inzit.

De brouwerij heeft een volledige vergunning om bier te brouwen en te verkopen en was daarmee aanvankelijk met vier glycol-gekoelde vergistingstanks van 30 liter de kleinste brouwerij van Nederland.

In januari 2021 verhuisde de brouwerij naar de begane grond en kreeg daarmee meer ruimte en een ontvangstruimte. In februari 2021 kreeg de brouwerij de beschikking over een brouwinstallatie van 1 BBL (159 liter) van SS Brewtech met twee glycol-gekoelde vergistingstanks van 1 BBL en twee glycol-gekoelde vergistingstanks van 2 BBL.

Op de website beschrijft de brouwerij haar missie als volgt:

Hoezeer ook wij kunnen genieten van een experimenteel gebrouwen bier afgeladen met hoppen, kruiden, fruit, houtsnippers en afgetopt met likeur… Na een glas of twee verlangen we echt weer naar een eerlijk, verfrissend Lager biertje.

De explosief groeiende Nederlandse Craft biermarkt blinkt uit in experimentele smaakbommen en saaie kopieën van Belgische bieren. Een goede Lager moet je echter met een vergrootglas zoeken. Daarom zijn we het Bierverbond gestart. Wij laten je ervaren hoe lekker Lager kan zijn.

Bierverbond Supportersclub
Actief tussen 2019 en juli 2021. Als lid ontving je tegen een kleine vergoeding een enorme berg bier en een megafles met uniek etiket op je verjaardag.
Bierverbond Supportersclub

In 2022 krijgt de brouwerij een nieuwe huisstijl.

Roode Bier

Website Instagram
  • "Oorspronkelijk bier uit Heemskerk. Sinds 2023."

Sinds 2023 worden de bieren die niet zelf in Heemskerk worden gebrouwen verkocht onder de naam Roode Bier. Dus Bierverbond is daarmee (gedeeltelijk) brouwerijhuurder af en de nieuwe brouwerijhuurder Roode Bier is opgestaan. In de basis worden dezelfde recepten gebruikt voor Roode en Bierverbond. Maar Roode wordt bij HuttenKloas gebrouwen en Bierverbond in de eigen brouwerij. Dus zaken als waterbehandeling en het merk van de gebruikte mouten is verschillend.

Met Schwarzbier en Rauchbier werd er in 2023 direct een zilveren medaille op de Dutch Beer Challenge gewonnen.

 

Eigenaren

(2018-heden)
(2018-heden)

Brouwers

(2018-heden)
(2018-heden)

Bieren (14)

Regulier assortiment

Alt Bock California Common Dortmunder Helles Kölsch Rauchbier Schwarzbier

Roode Bier

Roode Alt Bier Roode California Common Roode Kölsch Style Roode Rauch Bier Roode Schwarz Bier Roode Vienna Lager

Niet meer gebrouwen bieren (13)

Regulier assortiment

1841 American Thirst Bombay Hey Dude Kul! Nieuw Amsterdams Pils Oh Vienna Sterk Vladimir

Overig

Kadoeler Overseas Road To Nowhere STH badkamers

Organisatie Bierevenementen

  1. Stedentrip Release @Taverno Willi Becher, 23 april 2022

Oude logo's

2018

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur