Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierverbond

Brouwerij

Opgericht: 2018

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer Twitter Untappd Webshop Website Website

KvK-registratie: Bierbrouwerij Kadoelen (71957359)

- Brouwt ook bij andere brouwerijen
- Webshop voor online verkoop (2019 - )

Contactgegevens

Provincie: Noord-Holland

Telefoon: 06-55117639
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Het Aambeeld 9-2
1969 NC Heemskerk

Postadres

Postbus 37322
1030 AH Amsterdam

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

  • "Leven. Liefde. Lachen. Lager."

Bierverbond is in 2018 opgericht door hobbybrouwer Theo Verriet en ondernemer Gert Hoff. Aanvankelijk werd er op kleine schaal gebrouwen in een tuinhuis in Amsterdam, maar al snel werd er uitgeweken naar het iets meer huurdervriendelijke Heemskerk. Bierverbond brouwt in haar AGP in Heemskerk kleine batches Lager bier die op bierfestivals worden getest op het publiek. Succesvolle recepten worden bij Huttenkloas in Albergen in volume gebrouwen. Deze brouwerij heeft de koelcapaciteit die nodig is voor lager bieren. Bierverbond is opgericht in augustus 2018 en een Open Source brouwerij, vanuit de gedachte "door het delen van kennis samen een beter bier brouwen". De recepten van de bieren zijn openbaar. Bierverbond richt zich uitsluitend op de productie van lagers, bieren van lage gisting.

Pils, een Vienna Lager zoals die in Oostenrijk werd gedronken nog voordat de Tsjechen Pils uitvonden, een stevige Dortmunder en een Märzen. Maar ze brouwen ook modernere varianten als een India Pale Lager, een Baltic Porter (dat is inderdaad een Lager) en een koud vergist tarwebier met frisse Amerikaanse hoppen waardoor het limoentje er feitelijk al inzit.

De brouwerij heeft een volledige vergunning om bier te brouwen en te verkopen en is daarmee met 4 glycol-gekoelde 30 liter vergistingstanks verreweg de kleinste van Nederland. De brouwerij is gevestigd in het pand van STH Heemskerk.

Supportersclub Bierverbond
Van 2019 - 2021 actief. Als lid ontving je tegen een kleine vergoeding een enorme berg bier en een megafles met uniek etiket op je verjaardag.

In januari 2021 verhuist de brouwerij naar de begane grond en krijgen ze meer ruimte en een eigen ontvangstruimte. De installatie wordt ook uitgebreid met 2 glycol-gekoelde 160 liter vergistingstanks.

Eigenaren

(2018-heden)
(2018-heden)

Brouwers

(2018-heden)
(2018-heden)

Bieren (6)

Regulier assortiment

Niet meer gebrouwen bieren (4)

Regulier assortiment


Overig

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur