Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Rauw Brouwers

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2018

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Untappd Website

Naam samenwerkingsverband KvK: Rauw Brouwers (73179361)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Holland

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

De Kluftstraat 10
1035 WE Amsterdam

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk!

Geschiedenis

We schrijven dinsdagavond 8 augustus 2017: drie vrienden, een bierbrouwpakket en een pan op het vuur. De eerste 4 liter Olibier werd gebrouwen. Dat er die avond 6 liter werd gedronken laten ze maar even buiten beschouwing. Belangrijker is namelijk dat er die avond een nieuwe hobby werd geboren: bierbrouwen met de mannen. Kort daarna kwam een vierde man voor versterking zorgen. Het team was compleet en elke eerste zaterdag van de maand werd er gebrouwen. 4 liter werd 27 liter en de keuken werd omgedoopt tot brouwerij. Er werden meerdere bieren gebrouwen. Vaak verrassend lekker en soms ook niet te hachelen. Uiteindelijk werd besloten om vooral te richten op één bier, er werd geleerd van en met andere brouwers, vrienden gaven feedback. Dit had tot gevolg dat de Weizen beter en beter werd.

"Rauw Brouwers; letterlijk en figuurlijk ongefilterd. Rauw Brouwers staat voor no nonsense en recht voor zijn raap. Dat zie je terug in de bieren. Geen vlierbloesem, quinoazaad of gember met kamille extract. Gewoon normaal doen is het devies. Op vrijdag met de mannen de kroeg in en dan het eten en de tijd vergeten. Af en toe eens uit de bocht vliegen en de dag erna op de blaren zitten. Ongepolijst bier en op het randje qua naamgeving, maar altijd met een knipoog. Zo staat Rauw Brouwers in het leven. Zo zijn de bieren!"

Op 23 november 2018 schrijven ze zich in bij de KvK.

In 2019 werd er in nieuwe brouwapparatuur geïnvesteerd, zodat er 50 liter per keer kon worden gebrouwen. Daarnaast werd er een garage gehuurd en werd de brouwerij verhuisd, de vrouw des huizes was behoorlijk klaar met dat brouwen in haar keuken. De nieuwe brouwerij was de springplank naar de volgende stap. Want na een proeverij voor vrienden stond het vast; in 2019 moest het eerste commerciële bier worden gebrouwen. Zo geschiedde, want eind december 2019 werd 500 liter Weissguy op de markt gebracht. De eerste batch die te groot was om zelf te kunnen drinken.

Eigenaren


Brouwers

Bieren (3)

Niet meer gebrouwen bieren (4)

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur