Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij de Kobold

Brouwerij

Opgericht: 2016

Namen

(2016-2019) Brouwbarrel
(2019-2020) Brouwerij de Kobold | Brouwbarrel
(2020-) Brouwerij de Kobold

Hoofdtype

(2016-2019) Workshopbrouwerij
(2019-) Brouwerij

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Ratebeer Untappd Untappd Website

KvK-registratie: Brouwerij de Kobold (68387245)

- Mogelijkheid voor workshops bierbrouwen (2019 - )

Contactgegevens

Provincie: Gelderland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Hatertseweg 5
6581 KD Malden (gemeente Heumen)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: Op afspraak.

Geschiedenis

  • "Pop-up brewing, pop-up beering!"

Brouwbarrel

Begonnen in 2016 als Workshopbrouwerij onder de naam Brouwbarrel. Brouwbarrel biedt bierproeverijen, brouwworkshops en speciaalbiercatering aan. De bierproeverijen worden verzorgd met een mobiele bar met vier kranen. Meestal met bieren uit Nijmegen, en indien voorradig ook met eigen bier.

Met een mobiele brouwinstallatie achterin een Franse oldtimer, is Brouwbarrel een echte 'Nomad Brewer'. De mobiele brouwinstallatie wordt gebruikt voor workshops bierbrouwen op locatie. Elke gewenste stijl kan gebrouwen worden. Alleen kleine batches (maximaal 50 liter). Er wordt voornamelijk in opdracht gebrouwen.

Sinds 2019 is Laurens Poelert woonachtig in een oude boerderij en is er ook een 'vaste' brouwerij met eigen ketels, genaamd de Kobold. Praktisch gezien zijn het twee losse bedrijven, maar volgens de KvK is het één bedrijf met twee namen.

In de loop van 2020 stopt Brouwbarrel en is het voortaan Brouwerij de Kobold.

Brouwerij de Kobold

Brouwerij de Kobold ligt aan de rand van het dorp Malden, in het zuiden van Gelderland. In een oude boerderij wordt op traditionele wijze bier gebrouwen. Nieuwe bieren ontstaan, maar ook oude bierstijlen herleven. De focus ligt veelal bij oude Nederlandse en Scandinavische stijlen. Bieren zijn vaak zoet, fruitig en gekruid.

Er wordt zo veel mogelijk gebrouwen met lokale ingrediënten: hop uit Malden, graan uit Nederasselt en de kruiden komen altijd van lokale tuinen.

Brouwerij de Kobold biedt de mogelijkheid tot proeverijen en brouwworkshops. Bij een workshop kunt u zelf met een groep een bier naar keuze brouwen onder begeleiding van een van de Kobold brouwers.

Eigenaren

(2016-heden)

Brouwers

(2016-heden)

Bieren (7)

Regulier assortiment

Niet meer gebrouwen bieren (6)

Regulier assortiment


Overig

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur