Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Casle Bier

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2018

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Twitter Untappd Website Youtube

KvK-registratie: Holding P&G B.V. h.o. Casle Bier (14120130)

- Webshop voor online verkoop (2020 - )

Contactgegevens

Provincie: Limburg

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Markt 1
5995 BB Kessel (gemeente Peel en Maas)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Casle Bier is een bierinitiatief uit het Limburgse Kessel, opgericht in 2018. Een initiatief van Gert (ervaren bierbrouwer), Paul (cactus kweker), Pim (horeca kok) en Theo (coach voor ondernemers). De passie voor bier en de kleurrijke bierhistorie van het dorp Kessel - vroeger Casle genaamd - triggerde de initiatiefnemers zodanig dat op een mooie zomeravond het idee ontstond om een hoofdstuk toe te voegen aan de bierhistorie van Kessel. Om zo Kessel op een sympathieke manier extra op de kaart te zetten en bewoners van Kessel en regio nog meer trots te laten zijn op hun roots..

Helaas waren de recepturen van toen niet meer te achterhalen. Er werd de keuze gemaakt om een assortiment te ontwikkelen voor bierliefhebbers die grote fan zijn van toegankelijk streekbier met een frisse volle smaak - zo laag mogelijk in alcohol - en een aangenaam verrassend karakter.

Na veel proeven en experimenteren lukte dit. Alle reden om in 2018 Casle te lanceren met aanduiding van de bierstijlen in het Kessels dialect. Afnemers net zo enthousiast maken van hun streekbier als zijzelf en bierliefhebbers laten genieten; daar gaan ze voor. Het eerste bier dat op de markt kwam was het Blondj.

Het uitgangspunt is om met Casle bier bij te dragen aan het genieten van de authenticiteit en gezelligheid in het dorp Kessel en regio, hartje Limburg. Een ode aan de bierhistorie van Kessel met als slogan 'Streekbier dat doet dromen'.

De thuisbrouwerij van Gert - een van de Casle Biermakers naast Paul en Theo - is inmiddels te klein geworden. De bieren worden, met input van Gert, gebrouwen bij een bevriende kleine familiebrouwerij met dezelfde uitgangspunten als Casle.


Komkommertijd: Kessels Blondj, Omroep P&M, 16 augustus 2018

In 2021 wordt de Casle bedrijfsaanpak veranderd. De recepturen worden vanaf dan als contractant bij een kleine familiebrouwerij gebrouwen en afgevuld. De focus ligt op innovatie (ontwikkelen van unieke recepturen bedoeld voor de doelgroep) en commercie (verkoop/marketing/logistiek).

Eigenaren

(2018-heden)
(2018-heden)
(2018-2019)

Brouwers

(2018-heden)

Bieren (4)

Regulier assortiment

Blondj Döbbel Triepel Weitze

Niet meer gebrouwen bieren (1)

Regulier assortiment

Witte

Literatuur


In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur